Δεν βρίσκουν εργαζόμενους ξενοδοχεία και εστιατόρια, περισσότερες από 50.000 θέσεις κενές

«Ο ποιοτικός τουρισμός μας κινδυνεύει» ανέφερε σε ανάρτησή του ένας εκ των επίτιμων προέδρων του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και CEO της Sani/Ikos Group, Ανδρέας Ανδρεάδης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά στην τουριστική περίοδο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ανδρεάδη, υπάρχουν 50.000 κενές θέσεις εργασίας που μάλιστα προσφέρουν αμοιβές σημαντικά πάνω από τις κλαδικές συμβάσεις. «Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στον επισιτισμό (κουζίνα και service). Απαιτούνται λύσεις τώρα».

 

 

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει… προηγηθεί

Πρόσφατα πάντως, στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά» του υπουργείου Εργασίας, ο πρωθυπουργός παρεμβαίνοντας είχε τονίσει σχετικά:

«Δίδυμος στόχος με μείωση της ανεργίας η αύξηση των μισθών. Εδώ δεν αρκεί μόνο η πολιτική απόφαση, το χρέος μας προς τον κατώτατο μισθό θα το κάνουμε, αλλά χρειάζεται και η συμπόρευση των εργοδοτών σε προσωπικό και κλαδικό επίπεδο. Η απάντησή μου σε εργοδότες που μας λένε πως δεν βρίσκουμε να προσλάβουμε, είναι πως η αύξηση του μισθού είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε εργαζόμενους στις επιχειρήσεις σας. Πρώτοι οφελειμένοι πρέπει να είναι οι εργαζόμενοι. Δεν μπορούν να βλέπουν την ανάπτυξη μόνο ως στατιστική απεικόνιση που δεν τους αφορά».

Read Previous

ΗΠΑ: «Παράνομη» η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Read Next

Αναβάθμισε έξυπνα το ντύσιμο σου: 10 στιλιστικά κόλπα που θα κάνουν τα φθηνά σου ρούχα να δείχνουν πανάκριβα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *