Καιρός – Σαντορίνη: Κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος – Έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Το σκηνικό του καιρού έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες, με την κακοκαιρία να έχει προκαλέσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στη Σαντορίνη σημειώνονται κατολισθήσεις στο λιμάνι του νησιού, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού, που έχει δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές, αφήνει το «αποτύπωμά» της και στο νησί της Σαντορίνης. Τα ισχυρά φαινόμενα έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις στο λιμάνι του νησιού και διακοπές ρεύματος.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη λόγω της κακοκαιρίας μίλησε το πρωί της Τετάρτης (24.08.2022) στο Πρώτο Πρόγραμμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. «Σημειώνονται κατολισθήσεις στο λιμάνι. Τα φαινόμενα είναι έντονα αυτή την ώρα στο νησί» δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο Ιωάννης Αρτοποιός.

Στο νησί, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, γίνονται και διακοπές ρεύματος, τονίζοντας ότι «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή». «Ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις στο νησί για να επιχειρήσουν όπου χρειάζεται» δήλωσε επίσης ο Ιωάννης Αρτοποιός.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (23.08.2022) η πορεία της κακοκαιρίας αξιολογήθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη. Κατά την σύσκεψη, επισημάνθηκε ότι η κακοκαιρία σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα ενταθεί μέχρι και την Παρασκευή (26.08.2022) και οι μετεωρολόγοι μας εφιστούν την προσοχή ότι αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα, Τετάρτη 24 Αυγούστου, προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα (εκτός από τα Δωδεκάνησα) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Ειδικότερα, όσον αφορά τις Κυκλάδες αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές και άνεμοι έως 5 μποφόρ.

Read Previous

Ρεύμα: Οι αναλυτικές χρεώσεις ανά πάροχο και η τελική τιμή μετά την επιδότηση

Read Next

Σαρηγιάννης για άνοιγμα σχολείων: Nα γίνει με self test

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *