Η τραγική ζωή του Κιάνου Ριβς εμπνέει: «Λατρεύω τη θλίψη του»

Ο πρωταγωνιστής του MatrixΚιάνου Ριβς, έχει μια λαμπρή καριέρα, αλλά μακριά από τις κάμερες ο ηθοποιός έχει ζήσει μια σειρά από προσωπικές τραγωδίες.

Από τη γέννηση της κόρης του Άβα που γεννήθηκε νεκρή μέχρι τον θάνατο της πρώην φίλης του, Τζένιφερ Σάιμ, δεν ήρθαν ευνοϊκά τα πράγματα για τον 58χρονο ηθοποιό (γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1964)- γι’ αυτό και οι θαυμαστές του χάρηκαν όταν επιβεβαίωσε ότι βρήκε τον έρωτα το 2019.

Όταν ο Κιάνου κυκλοφόρησε με την καλλιτέχνιδα Αλεξάντρα Γκραντ, η οποία τώρα είναι 49 ετών, ουσιαστικά δημοσιοποιούσε μία ερωτική σχέση μετά από πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το βιβλίο του Marc Shapiro «Keanu Reeves Excellent Adventure», η ανύπαντρη μητέρα του, Πατρίσια, μετακόμιζε συχνά από πολιτεία σε πολιτεία – και από γάμο σε γάμο. Αν και υπήρχε πολλή αγάπη μεταξύ τους, αυτού του είδους η συνεχής αναστάτωση ήταν δύσκολη για οποιονδήποτε να την αντιμετωπίσει – πόσο μάλλον για ένα παιδί.

Αφού ο Σάμιουελ Ριβς εγκατέλειψε την οικογένεια όταν τα παιδιά του ήταν μικρά, η Πατρίσια πήρε τη μικρή φατρία από την Αυστραλία στη Νέα Υόρκη. Μόλις εγκαταστάθηκε στο Μεγάλο Μήλο, γνώρισε και παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη του Μπρόντγουεϊ, Paul Aaron, το 1970. Το ζευγάρι μετακόμισε στο Τορόντο λίγο αργότερα. Δυστυχώς, το ειδύλλιο δεν κράτησε πολύ: Οι δυο τους χώρισαν τον επόμενο χρόνο. Αλλά, ευτυχώς, ο Aaron παρέμεινε φίλος με τον Ριβς, δίνοντάς του συχνά συμβουλές καριέρας και βοηθώντας τον να εξασφαλίσει κάποιες πρώτες δουλειές υποκριτικής.

Τα πρώτα χρόνια και η «διαλυμένη» οικογένεια

Η οικογένεια Ριβς παρέμεινε στη γειτονιά Yorkville του Τορόντο μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 1970 και στην επόμενη δεκαετία. Το 1976, η Patricia παντρεύτηκε τον promoter ροκ μουσικής Robert Miller, αλλά δυστυχώς χώρισαν το 1980. Ο επόμενος γάμος της, με τον κομμωτή Τζακ Μποντ, διήρκεσε μέχρι το 1994, οπότε ο Ριβς είχε πια καθιερωθεί στο Χόλιγουντ.

Και κατά τη διάρκεια της λαμπρής κινηματογραφικής του καριέρας, ο Κιάνου είδε αγαπημένα πρόσωπα και τους καλύτερους φίλους του να πεθαίνουν κάτω από φρικτές συνθήκες –κάποιες φορές και από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο Keanu Reeves είχε ήδη πάρει μερικούς σημαντικούς, αξιοζήλευτους ρόλους, όπως το «Permanent Record» του 1988 και την κωμωδία «Bill & Ted’s Excellent Adventure» του επόμενου έτους. Το «Bill & Ted» έγινε λατρεμένη επιτυχία που δημιούργησε αρκετά σίκουελ. Λίγα χρόνια αργότερα, αγκάλιασε ώριμες ταινίες, όπως το «I Love You To Death» του 1990 και το «My Own Private Idaho» του επόμενου έτους, ένα δράμα για δύο φίλους του δρόμου, που ξεκινούν ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

Ο Ριβς έγινε αμέσως φίλος με τον συμπρωταγωνιστή του σε αυτές τις δύο ταινίες, τον Ρίβερ Φοίνιξ. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Χοακίν βρισκόταν σε παρόμοια πορεία καριέρας με τον Ριβς εκείνη την εποχή, αφού είχε ανοίξει σοβαρούς ρόλους στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συχνά με τις νεαρές διασημότητες, ο Φοίνιξ πάλεψε με την πίεση της φήμης και τελικά στράφηκε στα ναρκωτικά. Στις 31 Οκτωβρίου του 1993 κατέρρευσε έξω από το νυχτερινό κέντρο Viper Room του Λος Άντζελες και πέθανε λίγες ώρες αργότερα σε ηλικία 23 ετών.

Η τραγωδία συγκλόνισε το Χόλιγουντ και ιδιαίτερα τον Ριβς. Όπως δήλωσε ο Ριβς στην Guardian το 2019, ο Φίνιξ ήταν «σίγουρα ένας από τους πιο στενούς μου φίλους από εκείνη την εποχή. Είχαμε κοινή καλλιτεχνική ευαισθησία. Ο Ρίβερ ήταν τόσο προσγειωμένος, πνευματικός και μοναδικός καλλιτέχνης. Ναι, μου λείπει».

Αυτές οι δοκιμασίες δεν έχουν στραγγίξει τον σταρ – το αντίθετο μάλιστα

Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1999, η κόρη του Άβα γεννήθηκε νεκρή, οκτώ μήνες μετά την εγκυμοσύνη της Τζένιφερ.

Η μητέρα της Άβα γνώρισε τον Κιάνου σε ένα πάρτι το 1998 του alt-rock συγκροτήματος Dogstar, όπου «ερωτεύτηκαν αμέσως». Αλλά, σακατεμένη από την απώλεια του παιδιού τους, η σχέση του νεαρού ζευγαριού διαλύθηκε μόλις λίγες εβδομάδες μετά το πένθος τους.

Ήταν δύο χρόνια μετά το σπαραγμό της απώλειας του μωρού όταν η Τζένιφερ βρισκόταν ένα πάρτι που διοργάνωσε ο Μέρλιν Μάνσον. Παρόλο που την πήγαν σπίτι της από το πάρτι στο Χόλιγουντ, φέρεται να επέστρεψε με το τζιπ της στο πάρτι ενώ ήταν μεθυσμένη πέφτοντας πάνω σε μια σειρά από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

 

Η Τζένιφερ πετάχτηκε από το μπροστινό κάθισμα και πέθανε ακαριαία.

Ο Κιάνου βρήκε «πολύ, πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει το θάνατό της» αξιοποιώντας τη θλίψη του ως ο προβληματικός χαρακτήρας στο ρόλο του John Wick, ο οποίος έχασε τη γυναίκα του στην ταινία του 2014.

Ο Τσαντ Σταχέλσκι, σκηνοθέτης είχε δηλώσει : «Ο Κιάνου είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Ήταν ένα από τα θεμέλια του ρόλου. Λατρεύω τη θλίψη του. Ταυτίζομαι με αυτό και δεν νομίζω ότι το ξεπερνάς ποτέ. Η θλίψη και η απώλεια δεν φεύγουν ποτέ».

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η μικρότερη αδελφή του, Κιμ, πάλευε με τη λευχαιμία από το 1991. Αυτή η μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο είχε τεράστιο κόστος. Ευτυχώς, είχε την υποστήριξη των αγαπημένων της προσώπων – συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου αδελφού του, Κιάνου. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 1999 στο Woman’s Day της Αυστραλίας, ο Ριβς την υποστήριξε όλα τα χρόνια που ακολούθησαν τη διάγνωσή της, στέλνοντας λουλούδια και «μηνύματα» τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. «Αγαπώ την Κιμ. Είναι τόσο γενναία και θέλω το καλύτερο γι’ αυτήν. Μπορείς να πρωταγωνιστήσεις σε επιτυχημένες ταινίες, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που πέρασε η Κιμ».

Ευτυχώς, η Κιμ Ριβς βρίσκεται σε ύφεση από το 1999. Σήμερα, ζει στη Ρώμη, όπου την επισκέπτεται συχνά ο μεγάλος της αδελφός.

Read Previous

Η Γκλόρια Εστέφαν έγινε… Mπάρμπι στα 65α γενέθλιά της

Read Next

SOS από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο για το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο: Θα καταρρεύσει με έναν σεισμό

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *