«Σεφτέ» με Εμπαμπέ η Γαλλία – Πήρε το ντέρμπι κορυφής η Κροατία

Με μπροστάρηδες τους Εμπαμπέ και Ζιρού η Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Αυστρίας, αποφεύγοντας έτσι τον υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία. Η Κροατία επικράτησε με 2-1 επί της Δανίας και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου της.

Επιτέλους νίκη για την Γαλλία. Μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα οι «τρικολόρ» επικράτησαν με 2-0 εντός έδρας επί της Αυστρίας και απέφυγαν έτσι τον υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία.

 

Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ ήταν ανώτεροι από το 1ο ημίχρονο, είχαν και δοκάρι, αλλά τελικά βρήκαν τα γκολ στο 2ο μέρος. Ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Ολιβιέ Ζιρού (ο οποίος έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας του) βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και έδωσαν τους τρεις βαθμούς στους Γάλλους, που προσπέρασαν τους Δανούς.

 

Το ντέρμπι για την κορυφή του πρώτου ομίλου κατέληξε στην Κροατία, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Δανίας με 2-1. Οι Κροάτες προηγήθηκαν με τον Μπόρνα Σόσα στο 49′ και πήραν ώθηση. Οι ευκαιρίες τους δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, με τον Κρίστιαν Έρικσεν να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 77′. Η ψυχρολουσία διήρκεσε μόλις μέχρι το 79′, όταν ο Λόβρο Μάγερ ανέκτησε το προβάδισμα των Κροατών, στέλνοντας την ομάδα του στην κορυφή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Κροατία – Δανία 2-1
Γαλλία – Αυστρία 2-0

Βέλγιο – Ουαλία 2-1
Πολωνία – Ολλανδία 0-2

Τουρκία – Λουξεμβούργο 3-3
Λιθουανία – Νησιά Φερόε 1-1

Καζακστάν – Λευκορωσία 2-1
Σλοβακία – Αζερμπαϊτζάν 1-2

Λετονία – Μολδαβία 1-2
Λίχτενσταϊν – Ανδόρεα 0-2

Read Previous

Η μεγάλη φυγή από τη Ρωσία: Χάος στα σύνορα – Μοιράστηκαν τα πρώτα φύλλα πορείας για την επιστράτευση – Νέες πυρηνικές απειλές από τη Μόσχα

Read Next

Οι νέοι κανόνες των ρούχων εργασίας – Τι απέγινε το «κυριλέ»;

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *