Την ανεξαρτησία της Χερσώνας και της Ζαπορίζια αναγνώρισε η Ρωσία

Με διάταγμα που υπέγραψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν το βράδυ της Πέμπτης (29/9) η Ρωσία επίσημα αναγνωρίζει τις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια ως ανεξάρτητα κράτη.

Η αναγνώριση των περιοχών αυτών ως ανεξάρτητα κράτη είναι προϋπόθεση για την τελική προσάρτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η τελετή της προσάρτησης των περιοχών ΝτονμπάςΖαπορίζιαΛουχάνσκ και Χερσώνα θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 30/9 στο Κρεμλίνο όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Να σημειωθεί πως για τη Ρωσία οι δύο αποσχισθείσες «λαϊκές δημοκρατίες» Λουχάνσκ και Ντονέτσκ θεωρούνται ήδη ως ανεξάρτητα κράτη οπότε δεν απαιτείτε παρόμοια διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι στις τέσσερις περιοχές πραγματοποιήθηκαν δημοψηφίσματα από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, με το Κρεμλίνο να υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι αποφάσισαν σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία υπέρ της προσάρτησης.

Συγκεκραμένα, η Ρωσία υποστηρίζει πως τα ποσοστά υπέρ της προσάρτησης στα δημοψηφίσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Ζαπορίζια – 93,11%
  • Χερσώνα – 87,05%
  • Ντονέτσκ – 99,23%
  • Λουγκάνσκ – 98,42%

Το μοντέλο που ακολουθείτε για την προσάρτηση των περιέχων στη Ρωσική Ομοσπονδία είναι παρόμοιο με αυτή του 2014 όταν και στην Κριμένα το 97% των ψηφοφόρων δήλωσε υπέρ της προσάρτησης.

Η μεγαλύτερη βίαιη προσάρτηση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η ενσωματώσω των τεσσάρων Ουκρανικών περιοχών αποτελεί τη μεγαλύτερη βίαιη προσάρτηση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως έγραψε ο Shashank Joshi του Economist.

Συγκεκριμένα η έκταση που πρόκειται να γίνει de facto μέρος της Ρωσίας, ανέρχεται σε περισσότερα από 90.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ή περίπου το 15% της συνολικής έκτασης της Ουκρανίας, ίση με το μέγεθος της Ουγγαρίας ή της Πορτογαλίας.

Read Previous

Η πανδημία άλλαξε τους ανθρώπους και την προσωπικότητά τους προς το χειρότερο

Read Next

Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία με τη νέα επιστολή στον ΟΗΕ επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *