Οι φθινοπωρινές υπερτροφές που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας

Ripe pomegranate fruit on a old black wooden vintage background. Horizontal. Selective focus.

Λίγο πριν μπούμε στην χειμερινή περιόδο και την εποχή των ιώσεων, καλό θα είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με βιταμίνες και θρεπτικές τροφές.

Καθώς διανύουμε το φθινόπωρο και οι θερμοκρασίες εμφανίζουν μια αστάθεια, το πρωί ζέστη και το βράδυ ψύχρα, θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψην τη θωράκιση του οργανισμού μας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η καλή διατροφή, οι βιταμίνες είναι απαραίτητες στο καθημερινό μας διατροφολόγιο. Τα καρύδια, τα μήλα, το ρόδι, τα cranberries, η γλυκοπατάτα και η κολοκύθα είναι σπουδαίες σε διατροφική αξία και επιβάλλεται να βρίσκονται στα γεύματα μας.

Καρύδια

Τα καρύδια ανήκουν στην κατηγορία με τους καλούς ξηρούς καρπούς, ενώ περιέχουν θρεπτικά συστατικά, κυρίως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για την καλή υγεία.

Μήλα

Δεν είναι τυχαία ή άστοχη η παροιμία «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα».

Πρόκειται για ένα φρούτο ιδιαίτερα θρεπτικό, αφού περιέχει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και φυτικές ίνες. Επίσης, οι αντιοξειδωτικές ουσίες, οι πολυφαινόλες που περιέχονται στα μήλα έχουν αντικαρκινική δράση.

Ρόδι

Το κόκκινο αυτό φρούτο έχει αντικαρκινικές ιδιότητες είναι αντιφλεγμονώδες και αντιμικροβιακό, ενώ συγχρόνως μειώνει την πίεση και τη χοληστερόλη. Το ρόδι είναι γεμάτο με βιταμίνες A, E, αλλά και C και μπορείς να το καταναλώσεις ακόμα και σε χυμό.

Γλυκοπατάτα

Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη Α, η γλυκοπατάτα είναι η φθινοπωρινή τροφή που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξετε στη διατροφή σας. Ενισχύει την όραση είναι καλή πηγή σιδήρου κι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ συνδυάζεται υπέροχα με τα φαγητά σου.

Κολοκύθα

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καλό μπορεί να σου κάνει το να αρχίσεις να εντάσσεις την κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε κάλιο, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες A και C. Μάλιστα, προλαμβάνει τα καρδιαγγειακά νοσήματα και θεωρείται αν Cranberries

Είναι εφοδιασμένα με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, κάλιο και μαγγάνιο. Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ταιριάζουν υπέροχα σε αρκετά γεύματά σου

Read Previous

Κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού – Aποθεματικό 1 δισ. για την ενεργειακή κρίση

Read Next

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *