Στη φυλακή για υπερβολική ταχύτητα – Η νέα πιο αυστηρή αντιμετώπιση στους οδηγούς

Βαρύτερος από το συνηθισμένο έπεσε ο πέλεκυς για έναν Ιταλό οδηγό που αποφάσισε να αγνοήσει τα όρια ταχύτητας σε ελβετικό δρόμο.

Η Ελβετία φημίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο για την αυστηρότητα με την οποία τηρεί τους νόμους και αυτό ισχύει φυσικά και για τις παραβάσεις που αφορούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της μικρής χώρας της Κεντρικής Ευρώπης.

Το παραπάνω το διαπίστωσε από πρώτο χέρι ένας Ιταλός οδηγός, ο οποίος κινούνταν με το αυτοκίνητο του με ταχύτητα μεγαλύτερη από τη μέγιστη που επιτρεπόταν στην περιοχή.

Ειδικότερα ο οδηγός του αυτοκινήτου με τις ιταλικές πινακίδες κινούνταν σε κατοικημένη περιοχή με ταχύτητα 47 χλμ./ώρα σε έναν δρόμο όπου υπήρχε σήμανση με μέγιστο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα.

Η παράβαση του ορίου ταχύτητας από την πλευρά του Ιταλού δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητη από τις κάμερες ταχύτητας που ήταν εγκατεστημένες στην περιοχή. Το αποτέλεσμα ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου να λάβει έπειτα και τη σχετική κλήση με το χρηματικό πρόστιμο να φτάνει στα 762 ευρώ (750 ελβετικά φράγκα).

Στην κλήση αναφερόταν επίσης ότι εφόσον ο οδηγός δεν πλήρωνε το ποσό του προστίμου μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τότε αντιμετώπιζε όχι απλά ένα μεγαλύτερο οικονομικό πρόστιμο αλλά ποινή φυλάκισης 4 ημερών. Η εναλλακτική ήταν η υποχρεωτική κοινωνική υπηρεσία.

Οι Ιταλοί έχουν αρχίσει να δίνουν έκταση στο συγκεκριμένο θέμα καθώς η αντιμετώπιση που θα είχε ένα αυτοκίνητο με ελβετικές πινακίδες σε ιταλικό έδαφος δεν θα ήταν το ίδιο ακραία και θεωρούν την επιβολή ακόμη και ποινής φυλάκισης ως άδικη. Να σημειωθεί τέλος ότι το όριο των 30 χλμ./ώρα είναι ευρέως διαδεδομένο σε κατοικημένες περιοχές στην Ελβετία.

Read Previous

Βρετανία: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας

Read Next

Σύνοδος Kορυφής: Συμφωνία με στόχο τη μείωση των τιμών της ενέργειας – Τα συμπεράσματα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *