Βρετανία: Nέος πρωθυπουργός o Ρίσι Σουνάκ

Britain’s Conservative MP Rishi Sunak walks next to his campaign headquarters in London, Britain, October 24, 2022. REUTERS/Hannah McKay

Ο Ρίσι Σουνάκ είναι τελικά ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο τρίτος σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών.

Λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι ώρα Βρετανίας η αντίπαλός του Πένι Μόρντοντ με ανάρτησή της στο twitter ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα και τον στηρίζει για πρωθυπουργό της χώρας.

 

Ο Ρίσι Σουνάκ αναλαμβάνει την πρωθυπουργία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την οικονομία.

Ο ίδιος αναμένεται να προβεί σε σχετικές δηλώσεις στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

Ο 42χρονος Ρίσι Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι πλέον ο νέος αρχηγός του κόμματος των Συντηρητικών  αντικαθιστώντας την Λιζ Τρας και έτσι, ο πολυεκατομμυριούχος πρώην χρηματιστής θα αντιμετωπίσει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις για να αποκαταστήσει την αμαυρωμένη δημοσιονομική εικόνα της χώρας με μείωση των δαπανών καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση εξαιτίας και του συνεχώς αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, των στεγαστικών επιτοκίων και των αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων.

Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός

Ο 42χρονος Ρίσι Σούνακ, με καταγωγή από την Ινδία και πιστός ινδουιστής,  ήρθε στο προσκήνιο στη Βρετανία όταν, σε ηλικία 39 ετών, έγινε υπουργός Οικονομικών υπό τον Μπόρις Τζόνσον.

Ο Σούνακ εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 2015 και ξεχώρισε αμέσως στην πολιτική:  όταν έφτασε η πανδημία στη Βρετανία, δημιούργησε ένα πρόγραμμα αναστολής εργασίας για να υποστηρίξει εκατομμύρια Βρετανούς.

Παρόλο που  υπήρξε φοβορί από την πρώτη στιγμή, για τον ρόλο του πρωθυπουργού, χρειάστηκε δύο φορές να αναμετρηθεί με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους για να φτάσει στην πηγή.

Η πρώτη ήταν με τη Λιζ Τρας που του έκοψε τον δρόμο  για την εξουσία- και τον καθυστέρησε  για μόλις 44 ημέρες.

Read Previous

Ο Ιατρός Ορθοπεδικός – Χειρουργός, Γ. Βέργος μιλά στο NewsOpen για τα οφέλη της Ρομποτικής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής

Read Next

Οριστικό: Κοινός φορτιστής για όλες τις συσκευές στην ΕΕ – Έχασε τον «πόλεμο» η Apple

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *