Συναγερμός στη Βρετανία από θανατηφόρο ιό που μετατρέπει τα περιστέρια σε… ζόμπι – Τα συμπτώματα

Φόβοι πως θα μολυνθούν κι’ άλλα πουλιά καθώς και κατοικίδια

Μια περίεργη και συνάμα τρομακτική ασθένεια που μεταμορφώνει τα περιστέρια σε ζωντανά «ζόμπι» έχει φοβίσει τους Βρετανούς.

Ένα καταφύγιο ζώων προειδοποίησε για την «σταθερά θανατηφόρα ιογενή ασθένεια» και τα τρομακτικά συμπτώματά της.

Τα συμπτώματα

Αιτία φαίνεται πως είναι ένας θανατηφόρος ιός, που χτυπάει κυρίως τα περιστέρια, αλλά μπορεί να προσβάλει και άλλα πτηνά – ακόμα και κατοικίδια, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror.

Το καταφύγιο ζώων «JSPCA Animal’s Shelter» αναφέρει ότι πρόκειται για μια «αναλλοίωτα θανατηφόρα ιογενή ασθένεια» που ονομάζεται «παραμυξοϊός των περιστεριών», γνωστή και ως «PPMV» ή «νόσος του Νιουκάστλ».

Τα περιστέρια που νοσούν από τον παραμυξοϊό των περιστεριών, γνωστό και ως PPMV ή νόσος του Newcastle, εμφανίζουν μια σειρά από νευρολογικά συμπτώματα, όπως βίαια συστρεφόμενο λαιμό και τρέμουλο στα φτερά.

Είναι επίσης πολύ αδύνατα και αδύναμα, έχουν πράσινα κόπρανα, περπατούν σε κύκλους, συχνά δεν μπορούν να πετάξουν και είναι απρόθυμα να κινηθούν.

Δεν μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους, αλλά μπορεί να προκαλέσει επιπεφυκίτιδα σε όσους χειρίζονται τα άρρωστα πτηνά.

Φόβοι και για άλλα ζώα

Τονίζεται ότι ο ιός αυτός δεν είναι απειλή μόνο για τα περιστέρια, καθώς μπορεί να προσβάλει κι άλλα πτηνά, αλλά και ζώα, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει μόνο η άγρια ζωή, αλλά ακόμα και κατοικίδια, σε περίπτωση που παρουσιαστούν τα κρούσματα.

Για τον λόγο αυτό, συνήθως υποβάλλονται σε ευθανασία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και πεθαίνουν, λόγω της κατάστασης τους.

Read Previous

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Δεν φαντάζεστε για ποια θρυλική ταινία είχε κάνει δοκιμαστικό

Read Next

Το μήνυμα του Δημάρχου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *