Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Η στιγμή που απολύει 11.000 εργαζόμενους μέσω βιντεοκλήσης – Βίντεο

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του facebook αποφάσισε να μειώσει το μέγεθος της εταιρείας κατά 13%.

Στον δρόμο που χάραξε ο Ίλον Μασκ στο twitter, βάδισε και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ της Meta (Facebook, Instagram, Whatsapp) προχωρώντας στην απόλυση 11.000 εργαζομένων της εταιρείας του.

«Σήμερα ανακοινώνω ορισμένες από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουν γίνει στην ιστορία της Meta. Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά 13% και να απολύσω περισσότερους από 11.000 από τους ταλαντούχους εργαζομένους» ανέφερε στην επιστολή του προς τους υπαλλήλους του Facebook ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός του, ο οποίος παραδέχτηκε στο κείμενο: «Πρόκειται για μια λυπηρή στιγμή και δεν υπάρχει άλλο τρόπος. Σε όσους απολύονται θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνατε γι’ αυτή την επιχείρηση».

Η Meta, μητρική εταιρεία του Facebook, μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου αριθμούσε περί τους 87.000 εργαζόμενους.

Οι απολυμένοι εργαζόμενοι θα λάβουν αποζημίωση τεσσάρων μηνών και δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε χρόνο υπηρεσίας στην εταιρεία, ενώ η εταιρεία θα τους καλύψει την υγειονομική ασφάλιση για έξι μήνες.

Πέραν της επιστολής, ο Ζούκερμπεργκ πραγματοποίησε βιντεοδιάσκεψη για να ενημερώσει τους εργαζομένους του για την απόλυσή τους.

Read Previous

Ένα βήμα πιο κοντά στο θαύμα: Εντοπίστηκαν νευρώνες που αποκαθιστούν το βάδισμα σε παράλυτους

Read Next

Κουμπάρος εμφανίστηκε σε γάμο στο δημαρχείο Αθηνών ντυμένος… πάντα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *