Πάτρα: Ο εορτασμός 156 χρόνων του Ολοκαυτώματος Ι.Μ. Αρκαδίου από το “ΑΡΚΑΔΙ” και τον “Ψηλορείτη” (ΦΩΤΟ)

Ο Σύλλογος Κρητών Πάτρας “ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ” και ο Σύλλογος Κρητών Φοιτητών Πάτρας “Ο Ψηλορείτης” τίμησαν την 156η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου με μνημόσυνο που τέλεσαν στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πατρών, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, παρουσία βρακοφόρων.
Για το ιστορικό του Ολοκαυτώματος και τα μηνύματα από τη θυσία των υπερασπιστών της Μονής, μίλησε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, ο δικηγόρος κ. Αντώνης Παυλής, μέλος του Συλλόγου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και πατριώτισσά τους κ. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Καλλιπάτειρα με την Πρόεδρο κ. Μαρία Μανουσάκη και μέλη του Δ.Σ., σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Πάτρας “Ο Ψηλορείτης”, ο Σύλλογος Κρητών Νομού Ηλείας “Η Μεγαλόνησος Κρήτη” με την Πρόεδρο κ. Μαντώ Σφυρογιαννάκη-Καράμπελα που τίμησε την εκδήλωση με παραδοσιακή κρητική φορεσιά καθώς και πλήθος μελών του Συλλόγου και πολλοί φίλοι τους.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, στα γραφεία του Συλλόγου, Δοϊράνης 11 και Αγ. Σοφίας, προσφέρθηκε καφές, αναψυκτικά, τσικουδιά κ.α. και δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου να επικοινωνήσουν.

 

 

Read Previous

Long Covid-19: Αυτά είναι τα συμπτώματα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Read Next

Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης για 1.000 ανέργους της Δυτικής Ελλάδας ξεκινάει από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΔΕ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *