Χτύπημα στην Πολωνία: Έκτακτη σύγκληση των χωρών του ΝΑΤΟ – Ενεργοποίηση του άρθρου 4 ζητά η Βαρσοβία

Οι πρεσβευτές των χωρών του ΝΑΤΟ θα συνεδριάσουν σήμερα κατόπιν αιτήματος της Πολωνίας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού διαβούλευσης που προβλέπει το Άρθρο 4 της ιδρυτικής συνθήκης της Συμμαχίας.

Το άρθρο 4 της ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ προβλέπει πως κάθε κράτος μέλος μπορεί να εγείρει ζήτημα απειλής για την ασφάλειά του και να ζητήσει από τους συμμάχους του να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις για να εξεταστεί η σοβαρότητα της απειλής και το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί, μετά το πυραυλικό χτύπημα σε χωριό με θύματα 2 ανθρώπους.

Διπλωμάτης δήλωσε στο Ρόιτερς πως το ΝΑΤΟ θα ενεργήσει με προσοχή, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται χρόνος για να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη στο χωριό Πρζεβόντοφ της ανατολικής Πολωνίας, κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη το απόγευμα της Τρίτης.

«Ο Γενικός Γραμματέας θα προεδρεύσει στην κατεπείγουσα συνεδρίαση των πρεσβευτών του NATO για να συζητηθεί αυτό το τραγικό συμβάν», δήλωσε η εκπρόσωπος του Γενς Στόλτενμπεργκ Οάνα Λουγκέσκου.

Read Previous

Αυτά είναι τα ρόστερ των 32 ομάδων του Μουντιάλ

Read Next

Έρευνα-σοκ: το νερό της βροχής περιέχει «παντοτινά χημικά», μη ασφαλή για την υγεία

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *