Ισραηλινός στρατιώτης πυροβολεί εν ψυχρώ νεαρό Παλαιστίνιο – Προσοχή σκληρές εικόνες

Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του στη Δυτική Όχθη από πυρά Ισραηλινού αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίου με μαχαίρι. Ωστόσο, παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αμφισβητούν την εκδοχή αυτή.

Απίστευτα σκληρές εικόνες κατέγραψε με κάμερα αυτόπτης μάρτυρας. Είναι η στιγμή που στρατιώτης των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής (IOF) πυροβολεί εν ψυχρώ έναν νεαρό Παλαιστίνιο στην πόλη Hawara, νότια της πόλης Nablus, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο Ισραηλινός στρατιώτης φαίνεται να προσπαθεί να ακινητοποιήσει τον Παλαιστίνιο, ώσπου βγάζει όπλο και ανοίγει πυρ εναντίον του ρίχνοντάς του τέσσερις σφαίρες.

Στη συνέχεια, ο δράστης κινήθηκε προς τους συνοριακούς αστυνομικούς που περιπολούσαν εκεί κοντά, μαχαιρώνοντας έναν στο πρόσωπο, σύμφωνα πάντα με την ισραηλινή αστυνομία.

Ο διοικητής της μονάδας προσπάθησε να συλλάβει τον δράστη, ενώ εκείνος φαίνεται να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αξιωματικού, το οποίο πέφτει στο έδαφος. Ο αξιωματικός βγάζει τότε ένα πιστόλι από τη θήκη του και πυροβολεί, με τον νεαρό Παλαιστίνιο να πέφτει στο έδαφος.

 

 

Το συγκεκριμένο περιστατικό εγείρει ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση των συγκρούσεων, την ίδια στιγμή που οι εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης έχουν κάνει το 2022 το πιο θανατηφόρο έτος στη μακροχρόνια ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση από το 2006.

H εκδοχή αυτή των γεγονότων αμφισβητήθηκε από μέλος του δημοτικού συμβουλίου στη Χαουάρα, τον Ουάτζα Όντεχ, ο οποίος είπε πως οι ισραηλινοί άνοιξαν πυρ έπειτα από «καυγά» ανάμεσα στο θύμα και τον ισραηλινό συνοριοφρουρό.

«Ισραηλινός στρατιώτης έσπρωξε Παλαιστίνιο, τον έριξε κάτω και τον πυροβόλησε εξ επαφής», είπε ο κ. Όντεχ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις δεν επέτρεψαν «σε πολίτες και ασθενοφόρα να προσεγγίσουν για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθεια».

Πρόκειται για τον ένατο Παλαιστίνιο που χάνει τη ζωή του μέσα σε τρία 24ωρα στη Δυτική Όχθη. Στην πλειονότητά τους, τα θύματα σκοτώθηκαν έπειτα από συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ή εφόδους των τελευταίων.

 

 

Read Previous

Κιβωτός του Κόσμου: Από «κόσκινο» 11 άτομα για 4 κακουργήματα – «Με κατηγορούν άδικα» – Νέα απάντηση από τον πατέρα Αντώνιο

Read Next

Δώρο Χριστουγέννων 2022: Πότε πληρώνονται εργαζόμενοι και άνεργοι

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *