Ισπανία: Απεργία τα Χριστούγεννα ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια

Aπεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της εταιρίας διαχείρισης ισπανικών αεροδρομίων Aena κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο CCOO, καθώς εξαπλώνονται στην Ευρώπη οι μισθολογικές διαμάχες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου, οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε απεργίες στις 22, 23, 30 και 31 Δεκεμβρίου καθώς και στις 5 και 6 Ιανουαρίου, καθώς ζητούν την επαναφορά του μπόνους που σταμάτησε κατά την πανδημία του κορονοϊού.

«Κατά τα έτη της πανδημίας, και σε μια σημαντική κίνηση υπευθυνότητας, δεν ζητήσαμε την καταβολή του μπόνους», ανέφερε η CCOO σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Aena η κίνηση δεν έχει επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Οι αυξανόμενες τιμές καταναλωτή οδήγησαν τα συνδικάτα στην Ισπανία να πιέσουν κάποιες φορές τους απρόθυμους εργοδότες να καταβάλουν αυξήσεις. Περίπου 1.000 υπάλληλοι καταστημάτων της Inditex απέργησαν την Black Friday και σχεδιάζουν και πάλι κινητοποιήσεις στις 23 Δεκεμβρίου και τις 7 Ιανουαρίου.

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία, οι ταξιδιώτες αεροπορικών εταιριών στην Ισπανία σε γενικές γραμμές γλίτωσαν το χάος που προκλήθηκε στα αεροδρόμια το περασμένο καλοκαίρι, καθώς το πρόγραμμα αναστολής εργασίας της Aena της επέτρεψε να διατηρήσει τους περισσότερους από τους εργαζομένους της και να μην χρειαστεί να βρει νέους υπαλλήλους.

Το προσωπικό της Ryanair και της Iberia, που ανήκει στην IAG, πραγματοποίησε απεργία τους προηγούμενους μήνες αλλά οι κανόνες περί προσωπικού ασφαλείας στην Ισπανία περιόρισαν τα προβλήματα.

Ωστόσο, άλλα ισπανικά συνδικάτα, όπως το UGT και το USO, δήλωσαν ότι τα μέλη τους δεν θα απεργήσουν και εκπρόσωπος της Aena δήλωσε ότι η ελεγχόμενη από την κυβέρνηση εταιρία θα συνεχίζει να διαπραγματεύεται με το CCOO και θα επιδιώξει να πετύχει συμφωνία με το συνδικάτο έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Read Previous

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα; Οι πρώτες εκτιμήσεις από τον μετεωρολόγο Κ.Μαρουσάκη

Read Next

Ο Τζον Τραβόλτα πιλοτάρει αεροπλάνο και απογειώνεται από την Αθήνα – Εντυπωσιακό βίντεο

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *