Πυροβολισμοί στο Παρίσι: Δύο νεκροί, τέσσερις τραυματίες -Συνελήφθη ο δράστης

Πυρά στην οδό Ανγκιέν στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού προκάλεσαν τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων, με δύο εξ αυτών να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ενας άνδρας έχει συλληφθεί.

Ο συλληφθείς «είναι περίπου 60 ετών», σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

«Ακούστηκαν επτά-οκτώ πυροβολισμοί. Επικράτησε ο απόλυτος πανικός. Μείναμε κλεισμένοι μέσα», δήλωσε καταστηματάρχης σε γειτονικό κτίριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της γαλλικής Le Parisien, οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα κοντά στο Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο Ahmet-Kaya. O άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον πολλών ανθρώπων. Κατά τη σύλληψή του, η αστυνομία βρήκε το όπλο με το οποίο πυροβόλησε, αναφέρει το γαλλικό Μέσο.

Γάλλος υπήκοος ο δράστης – Άγνωστα τα κίνητρα της επίθεσης προς το παρόν
«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς, μεταξύ των οποίων και κάποιοι σοβαρά», ανέφερε μια αστυνομική πηγή στο γαλλικό πρακτορείο. «Ο δράστης συνελήφθη με το όπλο του, ο κίνδυνος έχει αποτραπεί και τα κίνητρά του είναι άγνωστα προς το παρόν», πρόσθεσε.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας είναι Γάλλος υπήκοος, συνταξιούχος οδηγός τρένου.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Νταρμανάν σπεύδει εσπευσμένα στο Παρίσι μετά το δραματικό συμβάν.

«Μετά τους δραματικούς πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί, επιστρέφω στο Παρίσι και θα επισκεφθώ τον τόπο του εγκλήματος. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Ο δράστης συνελήφθη», έγραψε στο twitter ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Ανοίγει μονάδα ψυχολογική υποστήριξης δήλωσε η δήμαρχος του Παρισιού
Η δήμαρχος του Παρισιού δήλωσε ότι θα ανοίξει μονάδα ψυχολογικής υποστήριξης στο 10 διαμέρισμα, μετά το τραγικό συμβάν.

«Ευχαριστούμε την αστυνομία για την αποφασιστική παρέμβασή της σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της τρομερής επίθεσης στο 10ο διαμέρισμα. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Είμαστε στο πλευρό τους. Μια ψυχολογική μονάδα θα ανοίξει στο δημαρχείο της 10ης».

 

 

Read Previous

Κάλαντα Χριστουγέννων στον Αντιπεριφερειάρχη Χαρ.Μπονάνο, από την μπάντα του ΚΕΤΧ Πάτρας.

Read Next

Ν. Φαρμάκης: «Χριστούγεννα με ελπίδα και πίστη» (φωτο&βίντεο)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *