Τροχαίο με Έλληνες στην Ρουμανία: «Συγγνώμη, δεν το προέβλεψα» λέει ο οδηγός του λεωφορείου στο Βουκουρέστι

Οι αρχές της Ρουμανίας συνεχίζουν την έρευνα για τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος με έναν νεκρό Έλληνα στο Βουκουρέστι.

Ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τους Έλληνες στην Ρουμανία για την εκδρομή που είχαν κλείσει μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου, ζητά συγγνώμη για τα όσα συνέβησαν.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του στο OPEN, ακολούθησε την ένδειξη του GPS και γι αυτό τελευταία στιγμή άλλαξε και λωρίδα για να ακολουθήσει το δρόμο για το τούνελ.

Δεν προέβλεψε πως θα γινόταν ότι έγινε, καθώς είχαν περάσει από πολλά τούνελ στο ταξίδι και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα ‘από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός’. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα», είχε πει ο οδηγός στο MEGA.

Σοκαριστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει το λεωφορείο να πέφτει πάνω στη μεταλλική μπάρα υψομέτρησης και να συνθλίβεται.

Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τα αίτια

Αρκετά στοιχεία έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για το δυστύχημα, αρκετά ερωτήματα όμως επίσης παραμένουν αναπάντητα, με την έρευνα των αρχών να είναι σε εξέλιξη.

Κάτι που είχε γίνει από την αρχή γνωστό είναι πως ο οδηγός ήταν στο τιμόνι για πολλές ώρες συνεχόμενες, κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται.

Αυτό σύμφωνα με ειδικούς έχει ως αποτέλεσμα να θολώνει η όραση του οδηγού και να επιβραδύνονται τα αντανακλαστικά του.

Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου έχει υποστηρίξει πως υπήρχε και δεύτερος οδηγός αλλά 1 ώρα πριν το ταξίδι δήλωσε κώλυμα.

Δεύτερο στοιχείο το οποίο εξετάζεται και το οποίο έχουν αναφέρει εμπειρογνώμονες, είναι το ότι ενδεχομένως να υπάρχει κακοτεχνία στο σημείο του τροχαίου. Μάλιστα στο ίδιο σημείο έχουν σημειωθεί 7 τροχαία μέσα σε 4 μήνες.

Ο παράγοντας του GPS φαίνεται πως έπαιξε κι αυτός σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα, καθώς αυτό φαίνεται να ακολούθησε ο οδηγός και πήγε από εκείνο το δρόμο. Ωστόσο είναι άγνωστο εάν είχε ρύθμιση για λεωφορεία ή την απλή για τα αυτοκίνητα, και γι αυτό τον πήγε από εκείνο το τούνελ.

Επίσης έπαιξε ρόλο και το ότι άλλαξε λωρίδα τελευταία στιγμή. Όπως αναφέρεται, εάν ήταν στη λωρίδα που έπρεπε νωρίτερα, τότε μια συγκεκριμένη προειδοποιητική πινακίδα που θα περνούσε θα έριχνε «σήμα» πως υπάρχει πρόβλημα με το όριο ύψους.

Υπενθυμίζεται πως 7 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ανάμεσά τους και ένας 58χρονος που υποβλήθηκε σε χειρουριγκή επέμβαση. Η μια γυναίκα που ήταν σε σοβαρή κατάσταση, παρουσιάζει βελτίωση.

Read Previous

Δυτ. Ελλάδα: Θα καιγόταν ζωντανός από ένα καντήλι – Χριστούγεννα σε καμένο σπίτι

Read Next

Ποιες υποχρεώσεις και εκκρεμότητες πρέπει να τακτοποιήσουν οι φορολογούμενοι στην εφορία πριν φύγει το 2022

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *