Στη Γαύδο για τα Θεοφάνια ο Μητσοτάκης -Πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού στο νησί εδώ και 26 χρόνια

Με στρατιωτικό ελικόπτερο θα φτάσει στην ακριτική Γαύδο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Θεοφάνια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το flashnews.gr, η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαύδο μπορεί να θεωρηθεί (έως και σπάνια) αφού θα είναι μόλις η δεύτερη επίσκεψη Πρωθυπουργού της χώρας στο «ακριτικό νησί». Η πρώτη μάλιστα επίσκεψη Πρωθυπουργού της Ελλάδας στη Γαύδο, χρονολογείται το 1996 όταν είχε επισκεφτεί το νησί ο Κώστας Σημίτης.

Το πρόγραμμα του Μητσοτάκη στη Γαύδο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα φτάσει στη Γαύδο περίπου στις 10:30 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα θα φτάσει και το καράβι από τα Σφακιά στη Γαύδο, το οποίο θα μεταφέρει επίσημους και άλλους εμπλεκόμενους με την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Γαύδο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει η πληροφορία ότι θα τον συνοδεύει κάποιος Υπουργός, παρά μόνο βουλευτές.

Σε ό,τι αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την άφιξή του με ελικόπτερο στο νησί, θα παραστεί στον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Γαύδου, ενώ στη συνέχεια θα επιθεωρήσει το Εθνικό φυλάκιο του νησιού. Αμέσως μετά θα περιηγηθεί στο ακριτικό νησί, ωστόσο η επίσκεψή του θα είναι σχετικώς σύντομη, με την έννοια ότι δεν θα γευματίσει εκεί (όπως τουλάχιστον λένε οι, μέχρι στιγμής, πληροφορίες).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς και κατοίκους της Γαύδου, να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, καθώς είναι πολλές οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες που υπάρχουν σε ένα νησί με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Read Previous

Αρκαδία: Τροχαίο με νεκρή γυναίκα στο Λεωνίδιο – Σε γκρεμό το φορτηγό που ήταν συνοδηγός

Read Next

Καιρός: Τι είναι η ομίχλη ακτινοβολίας που δημιουργείται σε Φλώρινα και Νευροκόπι – Εικόνες από δορυφόρο

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *