Βρετανία: Το 2022 ήταν η θερμότερη χρονιά στα χρονικά

Η πιο θερμή χρονιά ήταν για την Βρετανία το 2022, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, λέγοντας ότι η κλιματική αλλαγή έχει καταστήσει την αύξηση της θερμοκρασίας κατά περίπου… 160 φορές πιθανότερη.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η μέση ετήσια θερμοκρασία της Βρετανίας έφθασε στους 10 βαθμούς Κελσίου για πρώτη φορά, η υψηλότερη στα χρονικά από το 1884.

«Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η καταγραφή 10°C σε ένα φυσικό κλίμα συμβαίνει περίπου μια φορά κάθε 500 χρόνια, ενώ στο σημερινό μας κλίμα θα μπορούσε να συμβαίνει κάθε τρία με τέσσερα χρόνια», είπε ο επιστήμονας της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Νίκος Χρηστίδης σχολιάζοντας μια μελέτη, η οποία εξέτασε τα αίτια της αλλαγής της θερμοκρασίας.

Τα ευρήματα της Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου, δημοσιοποιήθηκαν καθώς με την έλευση του νέου χρόνου υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν σε τμήματα της Ευρώπης, προκαλώντας εκκλήσεις από ακτιβιστές για ταχύτερη δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Read Previous

Οι κορυφαίες τάσεις στα τζιν για το 2023

Read Next

Κορωνοϊός: Με τεστ 48 ωρών και μάσκα οι ταξιδιώτες από την Κίνα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *