ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Ο Τάισον έκανε τη διαφορά

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2022-2023 / ΠΑΟΚ – ΠΑΟ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Με τον Τάισον να βρίσκει δίχτυα στην παρθενική του συμμετοχή με τον ΠΑΟΚ και τον Τόμας να προσθέτει και αυτός το όνομα του στην λίστα των σκόρερ, ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού, παίρνοντας έτσι προβάδισμα για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Άλμα… πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Με τον Τάισον να συνδυάζει το ντεμπούτο του με τον Δικέφαλο με ένα γκολ στην δεύτερη μόλις επαφή του με την μπάλα και τον Τόμας να εκμεταλλεύεται το ολέθριο λάθος του Βαγιαννίδη ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για την φάση των «8», παίρνοντας έτσι ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Σε δύσκολη θέση το τριφύλλι το οποίο πλέον στην ρεβάνς της Λεωφόρου (25/01) χρειάζεται ένα μίνι… θαύμα, προκειμένου να μην παραδώσει τα σκήπτρα.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κοτάρσκι κάτω από την εστία, με τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη και Ρ. Σοάρες στην άμυνα.

Στον άξονα θα βρεθούν οι Αουγκούστο και Ντάντας, με Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Νάρεϊ πίσω από τον Μπράντον.

Ο Παναθηναϊκός, με σύστημα 4-3-3. Ο Λοντίγκιν στο τέρμα, με τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Χουάνκαρ στην άμυνα. Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Τσέριν  στον άξονα. Ο Παλάσιος στην δεξιά πλευρά, ο Μπερνάρ στην αριστερή και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Πιο «ορμητικός» ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε με αρκετή όρεξη στο ματς, έχοντας αυτοπεποίθηση, αλλά και θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ώθηση που του έδινε ο κόσμος του.

Το σύνολο του Λουτσέσκου προσπάθησε να απειλήσει κυρίως από στημένες φάσεις, με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 10’, όταν και το σουτ του Ζίβκοβιτς έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ο «κεραυνός» του Τσέριν σταμάτησε στο δοκάρι

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, έχοντας σαφώς βελτιωμένους του Μπερνάρ, Βαγιαννίδη και Ρούμπεν, με τους «πράσινους» να φτάνουν κοντά στο γκολ στην φάση του 21΄, με την «οβίδα» του Τσέρι να τραντάζει το δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στη συνέχεια το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, κρατώντας τους παίκτες του Δικεφάλου μακριά από την εστία του, με το 0-0 να είναι το σκορ του πρώτου 45λεπτου.

Αλλαγές για τον Παναθηναϊκό

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τους Μπερνάρ, Κουρμπέλη να μένουν στα αποδυτήρια και τους Βέρμπιτς, Τσόκαϊ να μπαίνουν σιτς θέσεις τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή στο δεύτερο μέρος και απείλησαν μόλις στο 47′ όταν ο Κωνσταντέλιας με τακουνάκι βρήκε τον Ζίβκοβιτς ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά.

Ο Τόμας είπε «ευχαριστώ» στον Βαγιαννίδη

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ, αυξάνοντας την πίεση του με τους «πράσινους» να υποπέφτουν σε αρκετά λάθη. Από ένα τέτοιο ήρθε και το 1-0 του ΠΑΟΚ με τον Τόμας να εκμεταλλεύεται το λάθος γύρισμα του Βαγιαννίδη, για να βρεθεί απέναντι από τον Λοντίγκιν τον οποίο νίκησε για το προβάδισμα των γηπεδούχων.

Ντεμπούτο Τάισον με γκολ

Στο 68′ ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τους Τάισον και Ολιβέιρα και αυτοί φρόντισαν να τον δικαιώσουν, με τον Πορτογάλο να «σερβίρει» το 2-0 στον Βραζιλιάνο ο οποίος με την δεύτερη επαφή του στο ματς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να συστηθεί στο κοινό της Τούμπας με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε με τις αλλαγές του να δώσει έξτρα πνοή στην επίθεση του Παναθηναϊκού και να ψάξει το γκολ με το οποίο θα μείωνε το σκορ και πάτησε στην περιοχή στα τελευταία λεπτά με τους Τσέριν, Βέρμπιτς και Καμπετσή αλλά χωρίς να κάνει τελικές προς την εστία του Κοτάρσκι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (78′ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο (68′ Σβαμπ), Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84′ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (68′ Τάισον), Μπράντον (68΄Ολιβέιρα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Χουάνκαρ (81′ Καμπετσής), Πέρεθ, Κουρμπέλης (46′ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (46′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (81′ Κώτσιρας), Ιωαννίδης (70′ Πούχατς).

Read Previous

Μετά την «Κράκεν» έρχεται ο «Όρθρος» – Η νέα υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού που σαρώνει τη Βρετανία

Read Next

Kύμα πολικού ψύχους πλήττει το Αφγανιστάν – Τουλάχιστον 70 νεκροί

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *