Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-3: Ο «δικέφαλος» έβαλε… μπουρλότο στο πρωτάθλημα

Μετά το κύπελλο, ο ΠΑΟΚ εξέθεσε τον Παναθηναϊκό και στο πρωτάθλημα (0-3)! Μεγάλη εμφάνιση από τους ασπρόμαυρους στη Λεωφόρο και… φωτιά στην κορυφή!

Ενας ΠΑΟΚ να τον πιεις στο ποτήρι! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έστησε απίθανο… πάρτι (0-3) στη Λεωφόρο, δραπετεύοντας με το χρυσό τρίποντο. Μετά το κύπελλο και με επιβλητική εμφάνιση, οι «ασπρόμαυροι» έριξαν στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό και στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ότι ήθελε τον Παναθηναϊκό στον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαϊδης» και με την αποψινή του νίκη, έβαλε… μπουρλότο στα υψηλά διαζώματα του βαθμολογικού πίνακα. Οι «πράσινοι» παραμένουν πρώτοι με 45 πόντους, αλλά νιώθουν την καυτή ανάσα της ΑΕΚ που ακολουθεί στους 44. Στην 3η θέση και τους 39 βαθμούς ο ΠΑΟΚ, ενώ εκκρεμεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Περιστέρι.

Από την αρχή του αγώνα ο Δικέφαλος του βορρά έδειξε ποιος είναι το «αφεντικό». Οι «ασπρόμαυροι» επέβαλλαν τον ρυθμό τους, απενεργοποιώντας τα ατού των γηπεδούχων. Με αυτογκόλ του Ρούμπεν, άνοιξε ο δρόμος του ΠΑΟΚ για το τρίποντο, ενώ ακολούθησε ένα… εκρηκτικό δεκάλεπτο στην επανάληψη, όπου η ομάδα του Λουτσέσκου τελείωσε το ματς.

Διπλή καραμπόλα και 0-1

Σε σχέση με το ματς Κυπέλλου, μόλις τρεις ήταν οι αλλαγές του Παναθηναϊκού στο αρχικό σχήμα. Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τη… γνωστή επιθετική τετράδα.

Καλό το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει δυνατά με μπροστάρη τον Νάρεϊ. Παρόλα αυτά, η πρώτη τελική στο ντέρμπι προήλθε από τα πόδια των γηπεδούχων. Στο 4ο λεπτό ο Παλάσιος συνέκλινε από τα δεξιά και εκτέλεσε, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι οι «πράσινοι» απείλησαν την εστία των «ασπρόμαυρων». Ο Τσέριν εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι, με τον Κοτάρσκι να σώζει τον Δικέφαλο του βορρά.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα και στο 17′ καταγράφηκε η πρώτη αξιόλογη τελική. Ο Ζίβκοβιτς έπιασε φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Μπρινιόλι. Στο 22′ ο Ιταλός γκολκίπερ μπλόκαρε το αδύναμο τελείωμα του Κωνσταντέλια, ενώ στο 24′ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σπατάλησε τεράστια ευκαιρία. Ο Ολιβέιρα σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με την προσπάθειά του να σταματά στο δοκάρι.

Στο 32ο λεπτό και πάλι ο Ολιβέιρα έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Ολομόναχος ο Πορτογάλος επιθετικός έπιασε την κεφαλιά, με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει. Και στο 44′, ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία για τον Παναθηναϊκό. Ο Κωνσταντέλιας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μπρινιόλι και στον Ρούμπεν και κατέληξε στα δίχτυα των πρασίνων για το 0-1.

Κάπως έτσι,  ο ΠΑΟΚ πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Χάθηκε η μπάλα

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έβαλε τον Παναθηναϊκό στα… δίχτυα. Στο 46ο λεπτό οι ασπρόμαυροι έθεσαν γερές βάσεις για το διπλό. Τέλεια συνεργασία Κωνσταντέλια, Ολιβέιρα και Ζίβκοβιτς απέναντι στην άνευρη άμυνα των «πρασίνων» και το κατάλληλο τελείωμα από τον Σέρβο που έκανε το 2-0.

Εξι λεπτά αργότερα ο Δικέφαλος του βορρά πρόσθεσε και το… κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου. Τρομερό τελείωμα από τον Κωνσταντέλια και 0-3. Μάλιστα, στο 59′ η προσπάθεια του Ολιβέιρα βρήκε στο δοκάρι. Το δεύτερο για τον Πορτογάλο στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός τα είχε χαμένα, με τον ΠΑΟΚ να κάνει ότι θέλει στη Λεωφόρο. Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να φρεσκάρει την εντεκάδα του, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την ασπρόμαυρη εστία.

Ο ρυθμός έπεσε, με τον Δικέφαλο του βορρά να διαχειρίζεται άριστα τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα. Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση και με 10 παίκτες (δεύτερη κίτρινη ο Σένκεφελντ), με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο διπλό.

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας(57′ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ(57′ Πούχατς), Ρούμπεν(64′ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ(64′ Σπόραρ), Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης(82′ Σάντσες).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης(73′ Κάργας), Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο(72′ Ντάντας), Νάρεϊ(73′ Τάισον), Κωνσταντέλιας(82′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα(82′ Τόμας).

in.gr

Read Previous

Υπέρταση: Οι τροφές που κάνουν καλό και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Read Next

Ιταλία: Γυναίκα διανύει 1.600 χιλιόμετρα την ημέρα για τη δουλειά της

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *