Ιταλία: Γυναίκα διανύει 1.600 χιλιόμετρα την ημέρα για τη δουλειά της

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η 29χρονη Giuseppina Giuliano, από τη Νάπολη της Ιταλίας, διανύει  συνολικά 1600 χιλιόμετρα, για τη δουλειά της. Το πρόγραμμά της επαναλαμβάνεται με αυστηρότητα, κάθε μέρα, εδώ και αρκετούς μήνες.

Πρέπει να διανύει καθημερινά 800 χιλιόμετρα για να φτάσει στο χώρο εργασίας της, στο Μιλάνο και άλλα τόσα για να επιστρέψει σπίτι της, στο οποίο βρίσκεται συνολικά μόλις 4,5 ώρες.

 

Διανύει 1.600 χλμ για τη δουλειά της

Η Giuseppina Giuliano, ξυπνά  στη μέση της νύχτας, παίρνει το λεωφορείο για τον κοντινό σταθμό, και στις 5.09 το πρωί ανεβαίνει στο τρένο για το Μιλάνο.

Η διαδρομή κρατά λιγότερο από τεσσεράμισι ώρες, και έτσι βρίσκεται στην δουλειά της στο σχολείο τέχνης Boccioni στην Piazzale Arduino στις 10 το πρωί.

Το βράδυ ακολουθεί αντίστροφη πορεία. Παίρνει το τρένο στις 6.20 από το Μιλάνο, και είναι στο σπίτι της στις 22.52. Τρώει το βραδινό της στο τρένο, όπου βρίσκει και χρόνο να ξεκουραστεί.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Giorno, ο λόγος της μακράς μετακίνησής της είναι το υψηλό κόστος του ενοικίου στο Μιλάνο, το οποίο είναι υψηλότερο από το μηνιαίο μισθό της.

Όσον αφορά το κόστος, το ταξίδι με το τρένο είναι λιγότερο δαπανηρό. Και η νεαρή γυναίκα εξοικονομεί το ενοίκιο και με άλλους τρόπους, ζώντας σήμερα με τους γονείς της, αναφέρει ακόμη η εφημερίδα Bild.

Δεν φτάνει ο μισθός

Συγκεκριμένα, η γυναίκα υπολογίζει ότι ένα διαμέρισμα δύο δωματίων στο Μιλάνο θα κόστιζε σήμερα περίπου 1.800 ευρώ το μήνα, την ώρα που ο μισθός της είναι 1.165 ευρώ.

Το κόστος για όλη αυτή την ταλαιπωρία που υφίσταται τώρα για να πάει και να γυρίσει από τη δουλειά, είναι περίπου 400 ευρώ το μήνα, καθώς εκμεταλλεύεται τις εκπτώσεις και τις προσφορές που δίνει η εταιρία των σιδηροδρόμων.

Η ίδια λέει ότι δεν κουράζεται -ακόμα- από όλη αυτή την διαδικασία. Δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για την απόφασή της να μείνει με τους γονείς της και ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει. Και ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα βρει ένα μικρό οικονομικό διαμέρισμα στο Μιλάνο ώστε να σταματήσει να διασχίζει ολόκληρη την Ιταλία για να πάει στην δουλειά της.

in.gr

Read Previous

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-3: Ο «δικέφαλος» έβαλε… μπουρλότο στο πρωτάθλημα

Read Next

Νίκος Βέρτης: «Μακάρι όλοι οι άντρες να φορούσαν τα παντελόνια που φοράω» – Ξέσπασε ο τραγουδιστής

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *