Τουρισμός για Όλους: Νέα κλήρωση τη Δευτέρα – Πώς θα συμμετάσχετε

Για την επόμενη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί η επόμενη κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», το οποίο χορηγεί στους δικαιούχους μία άυλη χρεωστική κάρτα αξίας 150 ή 200 ευρώ. Η ψηφιακή κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του κινητού τηλεφώνου, ενώ η επιδότηση ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά δικαιούχο στα 200 ευρώ ανά ΑμεΑ.

Η άυλη χρεωστική κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξόφληση τουριστικών καταλυμάτων σε όλη τη χώρα. Να σημειωθεί ότι κάθε προπληρωμένη κάρτα μπορεί να εξαργυρωθεί είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.

Η κλήρωση της Δευτέρας θα αναδείξει 125.000 νέους δικαιούχους, φτάνοντας έτσι τους 400.000 συνολικά. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου, από το υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Greece does have a winter».

Πώς θα συμμετάσχετε στην κλήρωση

Στην κλήρωση του Ιανουαρίου συμμετέχουν αυτόματα όλοι όσοι είχαν κάνει αίτηση το καλοκαίρι και δεν είχαν κληρωθεί. Εάν κάποιος δεν είχε κάνει αίτηση το καλοκαίρι, δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην κλήρωση.

Στην κλήρωση δεν συμμετέχουν επίσης όσοι έχουν ήδη «κερδίσει» μία φορά την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, αξίας 150 ευρώ. 

Τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Τι είναι η τεχνολογία NFC

Από τη στιγμή που κάποιος θα κληρωθεί θα λάβει μία ενεργοποιημένη άυλη προπληρωμένη κάρτα, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS. Για να μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και έχουν smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας NFC. ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!

Read Previous

Χαμός με τα τσόκαρα-βάτραχος του Τζόναθαν Άντερσον – Διχασμένο το κοινό

Read Next

Επιστολή Ν. Φαρμάκη σε Κ. Καραμανλή για τις αυξήσεις στο «e-pass» της Γέφυρας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *