ΠΟΥ: 23 εκατομμύρια οι πληγέντες από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία –Ανάμεσά τους και 1,4 εκατ. παιδιά

Στα 23 εκατομμύρια υπολογίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ τα χαράματα της Δευτέρας και εκείνον των 7,7 Ρίχτερ, που ακολούθησε ώρες αργότερα και ισοπέδωσαν χιλιάδες κτίρια.

Μετά τη δραματική εκτίμηση για τον απολογισμό των θυμάτων από τον Οργανισμό, όπως δήλωσε η Αμπντελχαϊντ Μαρσάνγκ, Ανώτερη Αξιωματούχος Έκτακτης Ανάγκης του ΠΟΥ, μεταξύ των πληγέντων από τους σεισμούς στις δύο χώρες περιλαμβάνονται και 1,4 εκατομμύρια παιδιά. Η Μαρσάνγκ είπε ότι η Τουρκία έχει περισσότερες δυνατότητες να ανταποκριθεί στην κρίση, αλλά το μείζον πρόβλημα όσον αφορά στις ανεκπλήρωτες ανάγκες άμεσα και μεσοπρόθεσμα αφορά στη Συρία, που ήδη αντιμετωπίζει μια χρόνια ανθρωπιστική κρίση λόγω του εμφυλίου πολέμου και της επιδημίας χολέρας.

Σεισμός στη Συρία: Εκατοντάδες οικογένειες παγιδευμένες κάτω από ερείπια
«Πρόκειται για μια κρίση πάνω από πολλαπλές κρίσεις στην πληγείσα περιοχή», είπε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΟΥ στη Γενεύη. «Σε όλη τη Συρία, οι ανάγκες είναι οι υψηλότερες μετά από σχεδόν 12 χρόνια παρατεταμένης, περίπλοκης κρίσης, ενώ η ανθρωπιστική χρηματοδότηση συνεχίζει να μειώνεται» επεσήμανε.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι αποστέλλει προμήθειες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων κιτ χειρουργικών τραυμάτων και έκτακτης ανάγκης, και ενεργοποιεί ένα δίκτυο ιατρικών ομάδων έκτακτης ανάγκης. «Είναι πλέον ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Κάθε λεπτό, κάθε ώρα που περνά, μειώνονται οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες ζωντανοί. Ο Γκεμπρεγέσους είπε ότι ο ΠΟΥ ανησυχεί ιδιαίτερα για περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας για τις οποίες δεν έχουν προκύψει πληροφορίες από τον σεισμό της Δευτέρας. «Η χαρτογράφηση ζημιών είναι ένας τρόπος για να καταλάβουμε πού πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας», είπε.<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/kosmos/poy-23-ekat-pligentes-apo-seismo-se-toyrkia-syria”>ΠΟΥ: 23 εκατομμύρια οι πληγέντες από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία –Ανάμεσά τους και 1,4 εκατ. παιδιά – iefimerida.gr</a></p>

Read Previous

SZ για τη βοήθεια της Ελλάδας στη σεισμόπληκτη Τουρκία: «Ο φίλος μου, ο εχθρός»

Read Next

Στο Βερολίνο για την έκθεση FRUIT LOGISTICA τα προϊόντα της Ολυμπιακής Γης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *