Μαξιλαροθήκη: Είναι μαγνήτης επικίνδυνων οργανισμών για τον άνθρωπο

Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχώς έρευνες και μελέτες για τις πηγές επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία σημείων και αντικειμένων μέσα στα σπίτια αποκαλύπτοντας κάθε φορά σημεία και πράγματα υπεράνω κάθε υποψίας που αποδεικνύονται όμως ιδιαίτερα υψηλής επικινδυνότητας για τον άνθρωπο. Μια έρευνα είχε υποδείξει ως το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι το σφουγγαράκι του νεροχύτη της κουζίνας που δεδομένου του γεγονότος ότι βρίσκεται μόνιμα σε επαφή με καθαρό νερό και υγρά καθαρισμού θα σκεφτόταν κάποιος ότι δεν μπορεί να αποτελεί εστία και μάλιστα τόσο μεγάλη επικίνδυνων μικροοργανισμών. Το ψυγείο επίσης σε πρόσφατη μελέτη αποδείχθηκε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία σημείο.

Μια νέα έρευνα που έγινε σε μαξιλαροθήκες που είχαν παραμείνει στο μαξιλάρι χωρίς να αλλαχθούν για χρονικό διάστημα επτά ημερών έδειξαν ότι σε αυτές υπήρχαν 17 χιλιάδες φορές περισσότερες αποκίες βακτηρίων από ότι στο κάθισμα μιας λεκάνης τουαλέτας. Οι ερευνητές εντόπισαν την παρουσία 3-5 εκατ. αποικιών μικροοργανισμών ανά τετρ. ίντσα στις μαξιλαροθήκες.

Οι ερευνητές εντόπισαν βακτήρια που σχετίζονται με οφθαλμικές λοιμώξεις, ενδοκαρδίτιδα, σηψαιμία, πνευμονία, μηνιγγίτιδα, μυοσκελετικές λοιμώξεις. σύνδρομο τοξικού σοκ και άλλες ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις. Εκτός από τα βακτήρια οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις μαξιλαροθήκες υπάρχει μεγάλος αριθμός των μικροσκοπικών ζωυφίων που ζούνε στα κρεβάτια και τα κλινοσκεπάσματα τρεφόμενα από τα νεκρά κύτταρα μας. Αυτά τα ζωύφια προκαλούν επίσης διαφόρων ειδών προβλήματα υγείας στον άνθρωπο. H πολύ συχνή αλλαγή σεντονιών και μαξιλαροθηκών θα αυξήσει την προστασία μας από τους επικίνδυνους οργανισμούς που κατοικοεδρεύουν στα κρεβάτια μας.

Read Previous

Υπ. Παιδείας: Την Πέμπτη ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Read Next

Η Ζαχαράκη απάντησε στη χυδαία επίθεση του Τζήμερου: Οι προσωπικές μου επιλογές δεν αφορούν κανέναν

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *