Υπουργικό συμβούλιο: Αυτά θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια – Οι τέσσερις στόχοι Μητσοτάκη

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τις προτεραιότητες της επόμενης γαλάζιας τετραετίας έθεσε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση με τη νέα του σύνθεση, απορρίπτοντας τυχόν σημάδια έπαρσης και αυταρέσκειας από τα στελέχη της κυβέρνησης.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέστησε λίγα λόγια και πολλή δουλειά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το κυβερνητικό μας έργο δεν θα πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό της επικοινωνίας.

«Αντίπαλοί μας μόνο τα προβλήματα και τα τυχόν λάθη» είπε, σημειώνοντας πως «η κοινωνία μας παρέδωσε τη σκυτάλη του μέλλοντός της» και ότι «Ξεκινάμε υπεύθυνα αλλά και αισιόδοξα».

Αυτή η διευρυμένη σύνθεση προσδίδει έναν πανηγυρικό χαρακτήρα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της τετραετίας, στο οποίο και δόθηκαν και οι περιβόητοι «μπλε φάκελοι» με τους στόχους, τα χρονοδιαγράμματα και τις βασικές δράσεις ανά υπουργείο.

Οι ευθύνες μας είναι πολλές , είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι οι πολίτες καταδίκασαν τις ψεύτικες υποσχέσεις, καθώς και ότι δεν υπάρχει προηγούμενο κυβέρνησης που να παίρνει υψηλότερα ποσοστά από τις προηγούμενες εκλογές.

«Πολλοί σχηματισμοί στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ’ ανάγκη δημοκρατική πολυφωνία. Μπορεί να προκαλούν πολιτική κακοφωνία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, φωτογραφίζοντας με αυτόν τον τρόπο την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή.

Χαρακτήρισε αρνητικό πείραμα την απλή αναλογική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι άμεσα θα ξεκινήσεις τις επισκέψεις του σε όλα τα υπουργεία με πρώτο  το υπουργείο Οικονομικών.

«Ξέρετε καλά τις τέσσερις πολιτικές μας κατευθύνσεις: καλύτερο μισθοί, καλύτερη δουλειά, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στους μπλε φακέλους που παραλάβατε, υπάρχουν συνολικά 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στην καρδιά του σχεδιασμού μας για τη δεύτερη τετραετία. Χωρίς μια οικονομία που δεν αναπτύσσεται γρήγορα, δεν υπάρχει ευημερούσα κοινωνία και η ανάπτυξη είναι και αυτή που καταπολεμά τη μεγαλύτερη κοινωνική αδικία, που δεν είναι άλλη από την ανεργία», υπογράμμισε.

H αποστολή μας δεν τελειώνει με την νομοθέτηση είπε,  αρχίζει στην νομοθέτηση.

Το πρώτο νομοσχέδιο θα  αφορά την οργάνωση του κράτους, την μετεξέλιξη του επιτελικού κράτους, το δεύτερο νομοσχέδιο θα αποτυπώνει κεντρικές μας δεσμεύσεις, ένα από αυτά είναι η επιστροφή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο δημόσιο, από το υπεραταμείο όπου υπάγονταν. Να κοστολογούνται τα προγράμματα των κομμάτων από ανεξάρτητο φορέα.

Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε τους πολίτες είπε και τόνισε ότι η νέα τετραετία θα είναι η θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων.

Read Previous

Σήμερα η μουσικοχορευτική – θεατρική παράσταση από τις Ροές “Δέντρο είχα στην αυλή μου” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Read Next

Το Area music hall έρχεται στη Πάτρα και φέρνει σαρωτικές αλλαγές στη νυχτερινή διασκέδαση με πασίγνωστα ονόματα καλλιτεχνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *