Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Την Δευτέρα 10 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος.

«Κατά τη διάρκεια τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 16 Ιουλίου οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ.

Ειδικότερα, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν προαιρετικά τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου, δηλαδή στις 9 του μήνα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις εκπτώσεις

Οι καταναλωτές καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εκπτώσεων στις αγορές τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:

  • Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.
  • Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορία προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
  • Ακόμη οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Read Previous

Γνωστή Influencer πλήρωσε 616 για ένα ψάρι στη Μύκονο: «Θα μπορούσες να αγοράσεις χρυσό»

Read Next

«Πανσέληνος του Ελαφιού»: Ορατή σήμερα στον ουρανό – Γιατί ονομάστηκε έτσι

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *