Καύσωνας: Κανονικά η λειτουργία των λαϊκών αγορών – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Σε συνθήκες καύσωνα κινείται η χώρα, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε αρκετές περιοχές έως τους 40 βαθμούς ενώ τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό ενώ προειδοποιήσεις έχουν εκδώσει, πλην της ΕΜΥ, το υπουργείο Υγείας, ο ΙΣΑ κ.ά.

Tο υπουργείο Εργασίας απευθύνει αυστηρή σύσταση στους εργοδότες να προβούν τόσο στη λήψη των απαραίτητων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όσο και σε μείωση απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00 – 17.00), όπου αυτό κριθεί, κατά περίπτωση, απαραίτητο, για την αποφυγή των φαινομένων θερμικής καταπόνησης υπό συνθήκες καύσωνα.

Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές, θα λειτουργήσουν κανονικά όλες τις ημέρες, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία καταναλωτών και πωλητών.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ύστερα από σχετική συνεννόηση του προέδρου της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) Δημήτρη Μουλιάτου με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συστήνεται σε όλους τους καταναλωτές να επισκεφθούν τις λαϊκές αγορές τις πρωινές ώρες ώστε να αποφευχθεί η έκθεση τους στις υψηλότερες θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Ταυτόχρονα, με επιστολή της ΠΟΣΠΛΑ, έχουν ενημερωθεί όλα τα σωματεία μέλη της ομοσπονδίας, ώστε να μεριμνήσουν οι πωλητές μας προκειμένου μετά το πέρας του ωραρίου των λαϊκών αγορών να παραδώσουν τα σημεία που δραστηριοποιούνται εξόχως καθαρά, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι στους τομείς της καθαριότητας των δήμων να προστατευθούν, μειώνοντας στο ελάχιστο την έκθεση τους στον ήλιο κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού.

Τι θα γίνει με τα καταστήματα

Αναφορικά με τα καταστήματα δεν αποκλείεται να παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουλίου. Παραδοσιακά, το πρώτο σαββατοκύριακο των θερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα είναι ανοιχτά και την Κυριακή. Ο «Κλεών», όμως, μπορεί να φέρει ανατροπές.

Η κατάσταση, ειδικά στα αστικά κέντρα, αναμένεται να είναι ανυπόφορη, με το θερμόμετρο να χτυπά «κόκκινο». Γι’ αυτό εξετάζεται στις 16 Ιουλίου, την η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων δηλαδή, τα καταστήματα να μην ανεβάσουν ρολά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ανέφερε ότι σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθηνάς θα αποφασιστεί μέχρι αύριο, Πέμπτη 13 Ιουλίου, αν τα καταστήματα θα ανοίξουν την Κυριακή 16 του μήνα ή αν θα μετατεθεί το άνοιγμά τους για την επόμενη (23/7).

 

Read Previous

“Κλέων”: H Πάτρα στις πόλεις με τις πολυ υψηλές θερμοκρασίες – Δείτε τους χάρτες

Read Next

Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης: Έτοιμη και η νέα παιδική χαρά στο Καπελέτο! ΦΩΤΟ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *