Τρία, συνολικά, τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Δύο ακόμα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξηςαπό ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους που δημοσίευσε χθες ο ΕΟΔΥ.

Αναλυτικότερα στην έκθεση του Οργανισμού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Από την αρχή της περιόδου 2023, μέχρι τις 25/07/2023, έχουν διαγνωστεί συνολικά τρία (3) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δύο (2) κρούσματα (ηλικίας άνω των 67 ετών) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και ένα (1) κρούσμα είχε ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν δύο (2) νέακρούσματα. Δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό στη Ελλάδα μέχρι σήμερα». Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, «κρούσματα λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίζονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, σε ετήσια βάση.

Τα έτη 2010-2014 και 2017-2022 καταγράφηκαν κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε διάφορες περιοχές (και) της χώρας μας, κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες, ενώ κυκλοφορία του ιού έχει καταγραφεί σε όλες τις Περιφέρειες. Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημαΣτην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε χώρες γειτονικές αυτής, κατά την περίοδο 2023, έως τις 19/07/2023, έχουνκαταγραφεί -εκτός από τη χώρα μας- κρούσματα λοίμωξης από τον ιό ΔΝ σε: Ιταλία και Ουγγαρία.

Read Previous

Με 22,45 εκ. ευρώ από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2021-2027 εξασφαλίζεται η συνέχιση σημαντικών κοινωνικών δομών

Read Next

Καιρός: Ραγδαία αλλαγή του σκηνικού – «Βουτιά» στον υδράργυρο, καταιγίδες και μπουρίνια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *