Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο σύμφωνα με τους δερματολόγους

Το θέμα της συχνότητας με την οποία θα πρέπει να κάνουμε μπάνιο, συζήτησαν οι παρουσιαστές τη εκπομπής “Today” με τη διευθύντρια σύνταξης του Shop Today, Adrianna Barrionuevo Brach. Και η αλήθεια είναι ότι η απάντηση που έδωσε διχάζει αρκετούς.

«Πόσο συχνά πιστεύετε ότι πρέπει να κάνετε ντους την εβδομάδα, σύμφωνα με τους δερματολόγους;», ήταν το ερώτημα  που έθεσε η Adrianna. Οι απαντήσεις πολλαπλής επιλογής ήταν «Κάθε μέρα, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, πέντε φορές την εβδομάδα ή μία φορά την εβδομάδα».

H μία εκ των παρουσιαστών απάντησε πέντε φορές την εβδομάδα, ενώ άλλοι δύο απάντησαν καθημερινά. Η σωστή απάντηση ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το ντους δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Φυσικά αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο ζωής, τον τύπο του δέρματος, η την ηλικία.

Στην πραγματικότητα, η βέλτιστη συχνότητα ντους μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο, ανάλογα με τις καθημερινές του δραστηριότητες και τις προσωπικές του προτιμήσεις. Ορισμένα άτομα, λόγω της σωματικά απαιτητικής εργασίας ή της ρουτίνας άσκησης, μπορεί να θεωρούν απαραίτητο να κάνουν ντους πιο συχνά για να αισθάνονται αναζωογονημένοι και καθαροί. Από την άλλη πλευρά, τα άτομα με λιγότερο δραστήριο τρόπο ζωής ή ειδικές δερματικές παθήσεις μπορεί να νιώθουν άνετα να κάνουν ντους λιγότερο συχνά.

Εν τέλει, δεν υπάρχει μια απάντηση που να ταιριάζει σε όλους στο ερώτημα πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ντους. Οι άνθρωποι θα πρέπει να ακούνε το σώμα τους και να προσαρμόζουν τις συνήθειές τους στο ντους με βάση τις δικές τους ανάγκες και τα επίπεδα άνεσης.

Read Previous

Η Μαρία Μενούνος περιγράφει τη γέννηση της κόρης της

Read Next

Η influencer AI που κάνει «θραύση» με τα post της στην Ελλάδα – Την… πρόδωσε μία φωτογραφία στη Σαντορίνη

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *