Πόλεμος στο Ισραήλ: «Σταματήστε τις επιθέσεις σε υποδομές υγείας» στη Μέση Ανατολή, ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε σήμερα το Ισραήλ και τη Χαμάς να σταματήσουν κάθε επίθεση σε υποδομές υγείας, μία ημέρα μετά το φονικό χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 200 ανθρώπους σε νοσοκομείο της Γάζας.

«Ζητάμε τουλάχιστον να σταματήσουν όλες οι επιθέσεις κατά υποδομών υγείας», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δευτερευόντως, πρέπει να προστατευθούν οι άμαχοι, τα παιδιά, και τρίτον, πρέπει να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει από τη Ράφα στο εσωτερικό της Γάζας, διότι όλες μας οι προμήθειες έχουν ήδη τη βάση τους εκεί, αλλά τα σύνορα δεν έχουν ανοίξει ακόμα», πρόσθεσε ο ίδιος, δηλώνοντας «πολύ ανήσυχος».

Στο νοσοκομείο Αλ-Άχλι Αλ-Αράμπι, στο κέντρο της Γάζας, σκοτώθηκαν χθες «200 με 300» άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας των παλαιστινιακών εδαφών, ενώ η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, κάνει λόγο για πάνω από 500 θανάτους. Σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, ο απολογισμός είναι ακόμα υψηλότερος.

Μετά την επίθεση μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 140 επιθέσεις εναντίον δομών υγείας: 6 στο Ισραήλ, 77 στη Δυτική Όχθη και 57 στη Γάζα.

Πάνω από 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ, στην πλειονότητά τους άμαχοι που σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία έγινε η επίθεση της Χαμάς.

Έκτοτε, περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε χτυπήματα ως αντίποινα του Ισραήλ στη Γάζα, στην πλειονότητά τους άμαχοι, μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παιδιά, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Για τον Κλούγκε, «η μοναδική λύση είναι να σταματήσουν οι μάχες». Ο ίδιος ζητά «ειρήνη μέσω διαπραγμάτευσης που θα εγγυάται το δικαίωμα στην υγεία για όλους. Το σύνθημά μας είναι υγεία για όλους, και για τον ισραηλινό και για τον παλαιστινιακό λαό».

Read Previous

Ξεκινούν οι εγγραφές για δωρεάν μαθήματα Κρητικών χορών από τον Σύλλογο Κρητών Πάτρας “Το Αρκάδι” – Δείτε αναλυτικά

Read Next

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *