28η Οκτωβρίου: Πώς αμείβεται η αργία στον ιδιωτικό τομέα

Για την αμοιβή της αργίας της 28ης Οκτωβρίου ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα η ΓΣΕΕ, μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), www.kepea.gr.

28η Οκτωβρίου, η επέτειος του «ΟΧΙ» αποτελεί Εθνική Αργία και με αφορμή αυτή την αργία που έπεται ίσως αξίζει να δούμε τι ισχύει για αυτούς που εργάζονται αυτή την ημέρα.

Περίπτωση Νο1: Εργαζόμενος απασχολείται εβδομαδιαίως Τρίτη έως και Σάββατο. Το Σάββατο της 28ης, παρόλο που είναι μέσα στο πρόγραμμα εργασίας του, εφόσον εργαστεί θα πρέπει να αμειφθεί με 75% επιπλέον για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Περίπτωση Νο2: Εργαζόμενος απασχολείται εβδομαδιαίως από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Σε περίπτωση που εργαστεί το Σάββατο της 28ης, τότε υπάρχει διπλή προσαύξηση στο μισθό του. Συγκεκριμένα θα αμειφθεί με 40% επιπλέον, διότι το Σάββατο θα είναι η 6η ημέρα εργασίας του και 75% επιπλέον λόγω εργασίας που πραγματοποιείται σε ημέρα αργίας.

Σημείωση: Στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί  αναφέρεται πως εφόσον η εβδομαδιαία εργασία είναι πενθήμερη και χρειαστεί να πραγματοποιηθεί εργασία και έκτη ημέρα, ο εργαζόμενος θα αμειφθεί με προσαυξημένο τον μισθό της συγκεκριμένης ημέρας κατά 40% και απαγορεύεται να εργαστεί πάνω από οχτώ (8) ώρες.

Read Previous

Eπετειακή παράσταση Θεάτρου Σκιών στο Καραγκιοζοθέατρο Περί Σκιών

Read Next

Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες “μπαίνει” ο Νοέμβριος – Τι ισχύει για την 28η Οκτωβρίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *