Τέλη κυκλοφορίας 2024: Πώς θα τα εκτυπώσετε στο myCAR – Η προθεσμία πληρωμής

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2024 στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ και οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τρεις τρόπους πληρωμής.

Mε τους κωδικούς Taxisnet οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν πλέον να εισέλθουν στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myCAR» προκειμένου να δουν τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να πληρώσουν για το 2024.

Δείτε πως θα κατεβάσετε και θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ με τρεις τρόπους.

Αρχικά εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο και στη συνέχεια μπορούν:

  • Να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.
  • Να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζάς τους (e-banking) και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
  • Να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.

Όσα πρέπει να ξέρετε για την ακινησία οχημάτων

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν και φέτος τη δυνατότητα να τα θέσουν σε ακινησία αποφεύγοντας την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2024, το τεκμήριο διαβίωσης ή ακόμη και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται σε όσους διαθέτουν Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών.

Η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ενώ μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως κλοπή ή καταστροφή του οχήματος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την Εφορία τους για να υποβάλουν τη δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Οσοι εντοπιστούν μετά τη δήλωση ακινησίας να κυκλοφορούν τα οχήματά τους θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ το οποίο αυξάνεται στα 30.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής ενώ ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος.

Read Previous

Αυτή η κίνηση με το κινητό που κάνουν οι άνδρες καταστρέφει τα σπερματοζωάρια

Read Next

Μαρία Μενούνος: Πώς κατάλαβε ότι πάσχει από καρκίνο στο Πάγκρεας, το σύμπτωμα που την προβλημάτισε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *