Ινδία: Στο Νέο Δελχί σηκώνουν «χειρόφρενο» στα αυτοκίνητα για να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση

Τα νέα μέτρα προβλέπουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων με βάση το σύστημα μονά-ζυγά.

Το Νέο Δελχί συγκαταλέγεται στις πλέον μολυσμένες πόλεις πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, τον Νοέμβριο, όταν οι ήπιοι άνεμοι και οι χαμηλές θερμοκρασίες εγκλωβίζουν τους ρύπους που εκπέμπονται από πολλές πηγές.

Η ποιότητα του αέρα στην πόλη παρέμενε στην κατηγορία «σοβαρή» για τρίτη συναπτή ημέρα, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ελέγχου της ρύπανσης, αναγκάζοντας την τοπική κυβέρνηση να παρατείνει το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

«Υπάρχει πιθανότητα τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης να αυξηθούν μετά το Ντιβάλι», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της τοπικής κυβέρνησης Γκόπαλ Ράι, αναφερόμενος στο ινδουιστικό φεστιβάλ στις 12 Νοεμβρίου στη διάρκεια του οποίου χρησιμοποιούνται πυροτεχνήματα, τα οποία απαγορεύονται και τα οποία επιδεινώνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε στην πόλη ο αγώνας κρίκετ για το Παγκόσμιο Κύπελο ανάμεσα στη Σρι Λάνκα και στο Μπανγκλαντές και οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει καθαριστές αέρα στα αποδυτήρια των παικτών και έκαναν ψεκασμούς με νερό για να μειώσουν τους ρύπους στον αέρα.

Read Previous

Η Σάλμα Χάγιεκ γιόρτασε τα γενέθλια του πατέρα της -Η viral στιγμή την ώρα που σβήνει τα κεράκια

Read Next

Χατζηδάκης: Η φοροδιαφυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί, δεν μπορεί ο επαγγελματίας να ζει με λιγότερα από τον υπάλληλό του

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *