Ο πάπας Φραγκίσκος υπέρ της βάπτισης των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

Pope Francis leaves after the Vespers and Te Deum prayer in St. Peter’s Basilica at the Vatican, December 31, 2021. REUTERS/Remo Casilli

Στο εξής, βάσει της απόφασης αυτής, όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, «τα διεμφυλικά άτομα θα μπορούν να είναι νονοί σε βαπτίσεις, κουμπάροι σε θρησκευτικούς γάμους, και θα μπορούν να βαπτίζονται».

Παράλληλα, ορίζεται ότι «μπορούν να βαπτίζονται τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών», τα οποία έχουν υιοθετηθεί ή έχουν αποκτηθεί με παρένθετη μητέρα.

Η La Repubblica, με αναφορά σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας La Croix, προσθέτει ότι πρόκειται για οδηγίες οι οποίες θα ισχύουν για όλη τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και περιέχονται σε απάντηση προς ερώτημα που απηύθυνε καθολικός επίσκοπος από την Βραζιλία.

Η Καθολική Εκκλησία, μέσω του «υπουργείου» για την ορθότητα της πίστεως, υπογραμμίζει ότι «υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μπορεί να γίνει δεκτό να είναι νονοί διεμφυλικά άτομα και στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία ή σε χειρουργική επέμβαση για επανακαθορισμό φύλου».

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία προσθέτει ότι «δεν πρόκειται για δικαίωμα» και ότι «η ποιμαντική σωφροσύνη επιβάλει να μην επιτρέπεται σε περίπτωση που μπορεί να υφίσταται κίνδυνος σκανδάλου, αθέμιτης νομιμοποίησης ή αποπροσανατολισμού σε ό,τι αφορά το εκπαιδευτικό πλαίσιο της εκκλησιαστικής κοινότητας».

Read Previous

Κώστας Καραφώτης: «Θα ήθελα να κάνω οικογένεια, σκέφτομαι τον γάμο»

Read Next

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *