Αυτό το φαγητό αρχαίων Ελλήνων περιέχει υγιεινά θρεπτικά συστατικά, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, ασβέστιο και μέταλλα. Καταναλώνεται εδώ και αιώνες και κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό.
Αυτά τα μικρά ψάρια τρέφονται μόνο με πλαγκτόν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν περιέχουν τα υψηλά επίπεδα υδραργύρου που έχουν άλλα ψάρια. Είναι ευεργετικά για την πρόληψη πολλών ιατρικών προβλημάτων, ενώ συνιστώνται στις έγκυες γυναίκες και τους ηλικιωμένους ενήλικες γιατί περιέχουν ασβέστιο και άλλα ζωτικά θρεπτικά συστατικά.