Στο πλαίσιο μιας μετα-ανάλυσης παλαιότερων μελετών που πραγματοποιήθηκε το 2019, όπου συμμετείχαν 339.383 άτομα, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση αυτού του φρούτου μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.
Το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει περίπου 4 γραμμάρια διαιτητικών ινών. Οι φυτικές ίνες μπορεί να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στον μεταβολισμό της γλυκόζης, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αύξησης των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα.