Μπαρτσελόνα: Προχωρά σε καταγγελία, μετά τη… διαρροή για Μέσι

Μπαρτσελόνα εξέφρασε την «αγανάκτησή» της την Τετάρτη (21/9) μετά τη δημοσίευση πληροφοριών σχετικά με τους όρους της πρότασης ανανέωσης του συμβολαίου του Λιονέλ Μέσι το καλοκαίρι του 2020, η οποία τελικά δεν προχώρησε ποτέ.

Προκειμένου να συνεχίσει να παίζει με τον σύλλογο της καρδιάς του μετά το τέλος του συμβολαίου του το οποίο ολοκληρωνόταν τον Ιούνιο του 2021, όπως αναφέρει η «El Mundo», ο Αργεντινός σταρ θα έπρεπε να δεχτεί το 2020 -εν μέσω της πρώτης έξαρσης της πανδημίας της Covid-19- μείωση μισθού κατά 20%, υπό την αίρεση πως το συγκεκριμένο ποσό θα αναπληρωνόταν τα επόμενα δύο χρόνια με τόκο (3%).

Θα διεκδικούσε επίσης μπόνους 10 εκατομμυρίων ευρώ με την υπογραφή της επέκτασης του συμβολαίου του και μείωση της ρήτρας αποδέσμευσης στο… συμβολικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Αυτά τα αιτήματα περιέχονται στα email που αντάλλαξαν ο πατέρας του κι ατζέντης του Αργεντινού άσου, Χόρχε Μέσι, οι δικηγόροι του παίκτη και τα στελέχη του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου του τότε προέδρου Τζουάν Μπαρτομέου, στα οποία βρήκε πρόσβαση η «El Mundo».

«Η Μπαρτσελόνα εκφράζει την αγανάκτησή της για τη διαρροή πληροφοριών που αποτελεί μέρος μιας νομικής διαδικασίας», ανέφερε η «Μπάρτσα» σε επίσημη ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας πως θα προβεί σε καταγγελία.

Σύμφωνα με την «El Mundo», ο παίκτης ζητούσε επίσης μία σουίτα στο Camp Nou για την οικογένειά του και την οικογένεια του Λουίς Σουάρες, ιδιωτική πτήση για την οικογένεια Μέσι στην Αργεντινή τα Χριστούγεννα ή αύξηση μισθού σε περίπτωση αυξήσεων του φορολογικού συντελεστή.

Τον Ιούνιο του 2020 -επισημαίνει η εφημερίδα- ο Μέσι πληρώθηκε «74,9 εκατομμύρια ευρώ καθαρά». Μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις, όπως συμπληρώνει η «El Mundo», η Μπαρτσελόνα δεν θέλησε να μειώσει τη ρήτρα αποδέσμευσης και αρνήθηκε την καταβολή του μπόνους των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Μέσι εμμένει στις θέσεις του. «Στα τέλη Αυγούστου 2020, μόλις δύο μήνες μετά τις τελευταίες επαφές, του εστάλη ένα πιστοποιημένο φαξ με αίτημα την αποχώρησή του από τον σύλλογο», γράφει η «El Mundo».

Η καταλανική ομάδα εξέφρασε τη λύπη της την Τετάρτη (21/9), διότι «…η El Mundo καυχιέται ότι είχε πρόσβαση σε τεράστιο όγκο εγγράφων και email που έχει στην κατοχή της, κάνοντας λόγο για κομμάτι της έρευνας “Barçagate”. Σε περίοδο μάλιστα που αυτές οι πληροφορίες δεν είχαν ακόμη κοινοποιηθεί στις εμπλεκόμενες πλευρές».

Το «Barçagate», που αποκαλύφθηκε το 2020 από το ραδιόφωνο Cadena Ser, αφορούσε την πρόσληψη της εταιρείας I3 Ventures προκειμένου να πραγματοποιήσει μια καμπάνια δυσφήμισης στα κοινωνικά δίκτυα εναντίον αντιπάλων του Μπαρτομέου και προσωπικοτήτων όπως ο Μέσι, ο Πικέ και ο νυν προπονητής Τσάβι.

Ο καταλανικός σύλλογος ισχυρίζεται ότι τα δημοσιευμένα έγγραφα «δεν έχουν καμία σχέση με την έρευνα για την υπόθεση και η χρήση τους βλάπτει τη φήμη και την εμπιστευτικότητα του συλλόγου.

Γι΄ αυτόν τον λόγο, και με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων της Μπαρτσελόνα, οι νομικές υπηρεσίες του συλλόγου ήδη μελετούν τα κατάλληλα μέτρα που πρέπει να λάβουν».

ΑΠΕ

Read Previous

Αρναούτογλου: Κι όμως, μίνι καλοκαιράκι ξανά! Δείτε πότε

Read Next

Εντοπίστηκε εργαστήριο με πλήθος απομιμητικών προϊόντων σε περιοχή της Πάτρας (ΦΩΤΟ)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *