Μπορεί ο όρος «θρεπτικά συστατικά» να είναι ευρέως γνωστός, δεν είναι όμως και τόσο συνειδητά κατανοητός. Τι είναι τα θρεπτικά συστατικά και ποιες τροφές έχουν τα περισσότερα;
Φανταστείτε ότι προσπαθείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο συσκευασίες ψωμιού εξετάζοντας τις ετικέτες. Κάθε φέτα ψωμί προσφέρει περίπου 80 θερμίδες, αλλά όχι πολλές σε σχέση με βιταμίνες και μέταλλα. Αν και το ολικής άλεσης έχει περίπου την ίδια ποσότητα θερμίδων, έχει επίσης περισσότερες πρωτεΐνες, τρεις φορές περισσότερο μαγνήσιο, δύο φορές περισσότερες φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη Β6 και ψευδάργυρο από το λευκό. Αυτό που είναι γεμάτο σε θρεπτικά συστατικά είναι το ψωμί ολικής άλεσης.
Tags: Αχαϊα