Αυτό το αρχαίο ελληνικό δημητριακό είναι εφάμιλλο με το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και το καλαμπόκι. Είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που καλλιεργούνται στον κόσμο, με ιστορία που χρονολογείται από 12.000 χρόνια πριν.
Το αρχαίο ελληνικό δημητριακό είναι θρεπτικό, πλούσιο σε ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια ανακαλύφθηκε ξανά και μπήκε στη διατροφή μας.