Ηκομπούχα (kombucha) είναι ένα ελαφρώς ανθρακούχο, γλυκόξινο ρόφημα, το οποίο καταναλώνεται ευχάριστα παγωμένο. Το ιδιαίτερο αυτό ποτό, το οποίο φαίνεται να αντλεί την προέλευσή του από τη Β. Κίνα, απ’ όπου διαδόθηκε μέσω του εμπορίου στην Ιαπωνία και εν συνεχεία στη Ρωσία και στην Ανατολική Ευρώπη, πρόκειται για ένα προϊόν φυσικής ζύμωσης διαφόρων βοτανικών υδροδιαλυμάτων (συνήθως μαύρου τσαγιού) με το ζυμομύκητα Saccharomyces Xylinum.
Categories
- LIFESTYLE (959)
- NEWS – ΕΙΔΗΣΕΙΣ (2.252)
- Uncategorized (89)
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ (810)
- ΑΠΟΨΕΙΣ (84)
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (3.965)
- ΕΡΓΑΣΙΑ (31)
- θα Συζητηθεί (9)
- ΚΟΣΜΟΣ (1.147)
- ΜΟΔΑ (368)
- Ο.Α.Ε.Δ. (42)
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.205)
- ΠΟΛΙΤΙΚΑ (26)
- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ (247)
- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (429)
- ΥΓΕΙΑ (1.228)