Γιατί δεν πρέπει να βάζεις ποτέ λεμόνι στο ποτό σου

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Environmental Health διαλύει ίσως την αγαπημένη μας συνήθεια όταν βγαίνουμε για ποτά.

Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες, το 70% των λεμονιών που συνοδεύουν το ποτό μας σε κάποιο μπαρ κρύβουν πολλούς κινδύνους, δηλαδή πολλά πολλά μικρόβια.

Αν το σκεφτεί κανείς, ακόμη και πριν κόψει ο μπάρμαν το λεμόνι το έχουν αγγίξει πολλά άτομα. Έπειτα η φέτα κόβεται πάνω στον πάγκο, από τον οποίο έχουν περάσει αρκετά ακόμη ποτά, αλλά και φρούτα και υλικά που δεν καθαρίζονται.

Όπως διαβάζουμε στα συμπεράσματα της δημοσίευσης, «αν και τα λεμόνια έχουν γνωστές αντιμικροβιακές ιδιότητες, τα αποτελέσματα της μελέτης μας δείχνουν ότι μια μεγάλη ποικιλία μικροοργανισμών μπορεί να επιβιώσει στη σάρκα και τη φλούδα ενός κομμένου λεμονιού».

Ως πελάτες λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι φέτες λεμονιού που προστίθενται στα ποτά μπορεί να περιλαμβάνουν δυνητικά παθογόνα μικρόβια. «Περαιτέρω έρευνες θα μπορούσαν να προσδιορίσουν την πηγή αυτών των μικροοργανισμών, να καθορίσουν την πραγματική απειλή (εάν υπάρχει) που συνιστά η παρουσία τους στο χείλος ενός ποτού και να αναπτύξουν πιθανά μέσα για την πρόληψη της μόλυνσης των λεμονιών.

Θα μπορούσε επίσης να αξίζει τον κόπο να μελετηθεί η μόλυνση σε άλλες γαρνιτούρες ποτών, όπως ελιές, λάιμ, σέλινο και κεράσια, και να διερευνηθεί κατά πόσον τα αλκοολούχα ποτά έχουν επίδραση που δεν παρατηρείται με το νερό και τη σόδα».

Read Previous

H Ελένη Μενεγάκη με τζιν από τα Zara και φλοράλ πουκάμισο -Πώς να αντιγράψετε το look

Read Next

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Κίνδυνος για πλημμύρες

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *