Eπτάστερος ο Παναθηναϊκός: Ολονύχτιοι πανηγυρισμοί

Η υπερβατική εφετινή πορεία του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε με πανηγυρικό τρόπο λυγίζοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης με 95-80 στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague και σηκώνοντας στον τόπο που είχε πανηγυρίσει την πέμπτη κούπα του, το Βερολίνο το 2009, το έβδομο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ιστορίας του

Ηαποστολή των πρωταθλητών Ευρώπης θα αναχωρήσει στις 11:00 από το Βερολίνο και θα αφιχθεί στην Αθήνα στις 13:30 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Οι «πράσινοι» θα βγουν από την πύλη 7 του αεροδρομίου της Αθήνας όπου χιλιάδες φίλαθλοι της ομάδας αναμένεται να τους υποδεχθούν. Το τσάρτερ ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 10 το πρωί.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απόλυτος στον τελικό και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην 7η ευρωκούπα της ιστορίας του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού υπέγραψε τη νίκη των «πρασίνων» επί της Ρεάλ και δικαίως πήρε το βραβείο του MVP στο φετινό Final Four. Πραγματοποίησε έναν συγκλονιστικό τελικό με 24 πόντους με 2/2 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ,

Ο τίτλος στο Βερολίνο είναι ο τέταρτος στη EuroLeague για το διεθνή γκαρντ, ο οποίος μπαίνει σε ένα ιδιαίτερο κλαμπ, καθώς μόλις 11 παίκτες το έχουν καταφέρει στο παρελθόν. Ωστόσο, ο Σλούκας πέτυχε και κάτι που έχει σημειώσει μόνο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Τέσσερις EuroLeague με τρεις διαφορετικές ομάδες, τον Ολυμπιακό (2012, 2013), τη Φενέρμπαχτσε (το 2017) και πλέον τον Παναθηναϊκό (2024).

 Πάρτι στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, ο Αταμάν αποθέωσε τον Σλούκα και πανηγύρισαν αγκαλιά

Τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού έμοιαζαν με «μεθυσμένη πολιτεία» μετά από τον θρίαμβο στο Βερολίνο, που αποτέλεσε το έναυσμα για την έναρξη των ξέφρενων πανηγυρισμών.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών, εκτυλίχθηκε ένα απίθανο στιγμιότυπο: Ο Εργκίν Αταμάν μάζεψε όλους τους παίκτες του σε έναν «κύκλο» και αποθέωσε τον αρχηγό του, τον Κώστα Σλούκα, φωνάζοντας ότι: «Τρεις μήνες νωρίτερα, ο Κώστας είπε σε όλους σας ότι θα πάρουμε το Final Four, εδώ είμαστε».

Η σύντομη, αυτή, ομιλία του Τούρκου τεχνικού πυροδότησε νέο κύμα πανηγυρισμών, με τον Αταμάν να αγκαλιάζει τον Σλούκα και να ακολουθεί η αναμνηστική φωτογραφία του «τριφυλλιού» μέσα από τα αποδυτήρια.

 Βίντεο από το ολονύχτιο «πράσινο» γλέντι σε όλη τη χώρα

Εκτός από την Αθήνα, «τρελά» πανηγύρια ξέσπασαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, όπου χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού ξεχύθηκαν, γιορτάζοντας την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τους «πρασίνους». «Βουντού βουντού και πράσινη μαγεία», φώναζαν εκατοντάδες φίλοι του Παναθηναϊκού στη Λαμία που χάρηκαν την κατάκτηση του τίτλου, τραγουδώντας τον ύμνο της αγαπημένης τους ομάδας.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί των οπαδών του Παναθηναϊκού και στη Χαλκίδα.

Η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά, τους πυρσούς, και τα καπνογόνα στην παραλία και στη Παλαιά Γέφυρα του Ευρίπου, με τους οπαδούς των «πρασίνων» να γίνονται ένα «κουβάρι» για τον πρωταθλητή Ευρώπης. Ξέφρενα πανηγύρια και στη Ναύπακτο, με καπνογόνα στο άγαλμα του Ανεμογιάννη. Και στα Τρίκαλα, εκατοντάδες οπαδοί των «πρασίνων» πανηγύρισαν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

«Κάηκε» και η Λήμνος για τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό που επέστρεψε στο θρόνο του. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟ ξεχύθηκαν στους δρόμους του νησιού, αλλά και στο λιμάνι της Μύρινας με τα πανηγύρια να κρατούν ως το πρωί! «Τρελοί» πανηγυρισμοί στο καφέ-μπαρ «Στέκι» της Κοζάνης από Παναθηναϊκούς για το 7ο αστέρι και την κατάκτηση της Euroleague.

Στα πράσινα το δημαρχείο της Αθήνας και το σιντριβάνι της πλατείας Κοτζιά για τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό

Η Αθήνα «υποκλίθηκε» στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που «πάτησε» στην καταληκτική μάχη της Ευρωλίγκας την κάτοχο του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης και μετά από 13 χρόνια επέστρεψε στον θρόνο της.Το δημαρχείο της Αθήνας και το σιντριβάνι της πλατείας Κοτζιά φωτίστηκαν το βράδυ της Κυριακής – μετά το τέλος του μεγάλου τελικού στο Βερολίνο – σε πράσινο χρώμα με εντολή του δημάρχου Χάρη Δούκα.

Εξάλλου, οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας και ειδικά η περιοχή της Ομόνοιας κατακλείστηκε από κόσμο.

whatsapp-image-2024-05-27-at-001233.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

real.gr

Read Previous

Για πόσο καιρό μπορούμε να κρατήσουμε στο ψυγείο ωμά ή βραστά αυγά, κρόκους και ασπράδια.

Read Next

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 31 Μαΐου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *