H Τelegraph προτείνει την Σέριφο και τη Νάξο για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο -Οι άλλοι 10 προορισμοί της Ευρώπης

Διακοπές στην Ευρώπη αλλά χωρίς αυτοκίνητο «βλέπει» η Telegraph στην εκτενή ερευνά της με τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για φέτος το καλοκαίρι.

Αξιολογώντας μια σειρά παραγόντων, όπως η ακρίβεια, η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα επιλέγει 12 προορισμούς στην Ευρώπη που προσφέρονται για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο. Ανάμεσά τους και δύο ελληνικά νησιά. «Σε όλη την Ευρώπη, υπάρχουν μερικοί όμορφοι παραθαλάσσιοι προορισμοί που είναι εύκολο να περιηγηθείτε με τα πόδια ή το ποδήλατο και στους οποίους μπορείτε να φτάσετε αρκετά εύκολα με τις δημόσιες συγκοινωνίες από το αεροδρόμιο», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Telegraph: Οι καλύτερες διακοπές χωρίς αυτοκίνητο στην Ευρώπη

Οι δημιουργοί του άρθρου υπογραμμίζουν πως ναι μεν μπορεί να είναι δύσκολες οι διακοπές χωρίς αυτοκίνητο, ωστόσο υπογραμμίζουν πως το μυστικό είναι να βρει κανείς ένα μέρος που τα έχει όλα: δηλαδή, ένα φανταστικό παραθαλάσσιο σημείο, λίγα εστιατόρια και μπαρ όπου πίνουν οι ντόπιοι και ένα γοητευτικό κατάλυμα για διαμονή.

Ιδού οι 12 ελκυστικοί προορισμοί για διακοπές στην Ευρώπη – χωρίς να απαιτείται αυτοκίνητο, σύμφωνα πάντα με την Telegraph:

  1. Γκρουά, Νησί στη Γαλλία
  2. Porquerolles στη Γαλλική Ριβιέρα
  3. Binibeca στο νησί Μενόρκα της Ισπανίας
  4. Τροπέα στη νότια Ιταλία
  5. Λόπουντ, Κροατία
  6. Φορμεντέρα, νησί στην Ισπανία
  7. Göcek, Τουρκία
  8. Σέριφος, Ελλάδα
  9. Ίσκια, Νησί στην Ιταλία
  10. Νάξος, Ελλάδα
  11. Ιλ ντε Ρε, Νησί στη Γαλλία
  12. Μπιαρίτζ, Πόλη στη Γαλλία

Η Σέριφος και η Νάξος συνθέτουν, λοιπόν τον κατάλογο της Telegraph για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο.

«Αυτό το αφανές νησί των Κυκλάδων είναι το μέρος που επιλέγουν οι Αθηναίοι για παραλίες χωρίς πολυκοσμία και μπορείτε να βρείτε μια άδεια αμμουδιά ακόμα και το καλοκαίρι. Δεν υπάρχουν λαμπερά θέρετρα, αλλά αρκετά διακριτικά κομψά μέρη για να μείνετε», σημειώνουν οι Βρετανίδες Sophie Dickinson και Laura Fowler, που υπογράφουν από κοινού το άρθρο.

Δεν λείπουν τα αποθεωτικά σχόλια για το νησί της Νάξου. «Ο Δίας μεγάλωσε εδώ, ο Διόνυσος ερωτεύτηκε την Αριάδνη – και τώρα για τους θνητούς που κάνουν τις διακοπές τους, το νησί των Κυκλάδων, η Νάξος, είναι ευλογημένο μέρος με μερικές από τις πιο όμορφες και εύκολα προσβάσιμες παραλίες της Ελλάδας. Ο Άγιος Προκόπιος απέχε λίγο από την χώρα, ενώ μερικά χιλιόμετρα νότια βρίσκεται η πιο άγρια παραλία Πλάκα – μια μεγάλη, ανοιχτόχρωμη αμμουδιά που πλαισιώνεται από καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, αμμόλοφους και ασβεστωμένα σπιτάκια, από τα οποία μπορείτε να βγείτε κατευθείαν από το δωμάτιό σας στην άμμο», καταλήγει το δημοσίευμα.

Read Previous

Ανασχηματισμός: Ποιοι έφυγαν και ποιοι μπήκαν στη νέα κυβέρνηση – Ποια υπουργεία δεν άλλαξαν χέρια

Read Next

Καινούργιο Αγρινίου: Φωτιά κοντά στο Βλοχό – Και εναέρια μέσα στη «μάχη» της κατάσβεσης

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *