Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα φώτα στραμμένα στο Παρίσι λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης

Λίγες ώρες έμειναν για την τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Σήμερα στις 20:30 ώρα Ελλάδος, στη σκιά του Πύργου του Άιφελ και κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, 300.000 θεατές θα γεμίσουν τις κερκίδες που έχουν στηθεί στις όχθες του, για να παρακολουθήσουν, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, την πλωτή παρέλαση.

H τελετή θα ξεκινήσει στην περίφημη γέφυρα του Οστερλίτζ και θα ολοκληρωθεί στους κήπους, τα σιντριβάνια και τις πλατείες στη σκιά του Πύργου του Άιφελ, στο Τροκαντερό.

Με πρώτους τους Έλληνες, 85 πλοιάρια με 7.000 αθλητές και επισήμους, θα διαπλεύσουν τον Σηκουάνα σε μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων, που θα περάσει από ιστορικά σημεία του Παρισιού, όπως ο Καθεδρικός της Νοτρ Νταμ και η γέφυρα του Νεφ. Οι θεατές θα πάρουν τη θέση τους σε κερκίδες στις όχθες του ποταμού, όπου πάνελ με έργα παγκοσμίου φήμης κάνουν το τοπίο εκθαμβωτικό.

Η φαντασμαγορική εκδήλωση της τελετής έναρξης έχει σχεδιαστεί με τη μεγαλύτερη μυστικότητα, όμως οι διαρροές αφθονούν, με αναφορές στα ονόματα της  Άγια Νακαμούρα, της Lady Gaga και της Σελίν Ντιόν, ενώ αναφορά γίνεται και στο ρεπερτόριο της Έντιθ Πιαφ και του Σαρλ Αζναβούρ.

Στο Σικουάνα, τις γέφυρες και τα κοντινά μνημεία, τρεις χιλιάδες χορευτές, τραγουδιστές και καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν στο σόου που σχεδίασε ο θεατρικός σκηνοθέτης Thomas Jolly.

Δείπνο Μακρόν στους ξένους ηγέτες

Στο φημισμένο Καρουσέλ του Λούβρου, στο κέντρο του Παρισιού, 100 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγο του, παρευρέθηκαν στο δείπνο του Προέδρου Μακρόν και της συζύγου του. Την ασφάλεια των επίσημων καλεσμένων συντόνιζε ο ίδιος ο Διευθυντής Αστυνομίας του Παρισιού και τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντια.

Υπήρχαν ακόμα και δοκιμαστές των φαγητών και των ποτών του δείπνου για περιπτώσεις δηλητηρίασης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ertnews

Read Previous

Το τροπικό φρούτο που δίνει ενέργεια και ανεβάζει τη διάθεση – Ενισχύει τη σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη

Read Next

Καιρός: Μικρή ανάσα δροσιάς και νέα άνοδος από την Παρασκευή – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *