Πετρέλαιο: Έρχονται αυξήσεις σε diesel κίνησης, βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης

Πορείες αντίθετες ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, επηρεάζοντας φυσικά ανάλογα τις λιανικές τιμές.

Κι αυτό γιατί μπορεί οι τιμές στο φυσικό αέριο έχουν σημειώσει πτώση μετά τις ανακοινώσεις για το πλαφόν, το πετρέλαιο κάνει το αντίθετο… δρομολόγιο.

Ήδη οι πρώτες ανατιμήσεις έχουν φανεί στα πρατήρια και μεγαλύτερες είναι αυτές στο πετρέλαιο κίνησης που μέσα στις τελευταίες 10 ημέρες οι τιμές περίπου έχουν αυξηθεί στην Αττική κατά 8 λεπτά το λίτρο και κινούνται κοντά στο 1,72 ευρώ το λίτρο.

Ανάλογη πορεία και για το πετρέλαιο θέρμανσης που από 1,05 ευρώ το λίτρο έχει αυξηθεί στο 1,12 ευρώ το λίτρο διαφορά 7 λεπτά, στο ίδιο περίπου χρονικό διάστημα.

Αντίθετα οι τιμές στην βενζίνη δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη αντοχή, αφού από 1,75 ευρώ το λίτρο στις 10 Δεκεμβρίου είναι σήμερα στο 1,77 ευρώ, μία διαφορά δηλαδή μικρότερο από 2 λεπτά το λίτρο.

Έρχονται νέες αυξήσεις

Αναλυτές πάντως εκτιμούν με βάση και την πορεία των διεθνών τιμών τις τελευταίες ημέρες, ότι έρχονται αυξήσεις το επόμενο διάστημα. Αναφέρουν επίσης ότι η τάση που δημιουργείται σήμερα είναι να κλείσει ακόμη περισσότερο η ψαλίδα ανάμεσα σε βενζίνη και diesel κίνησης, ενώ η τιμή της βενζίνης στην Αττική θα προσεγγίσει εκ νέου το 1,8 ευρώ το λίτρο και το diesel σύντομα θα είναι πάνω από 1,75 ευρώ το λίτρο.

Χθες οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, κινήθηκαν ανοδικά, καθώς η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ αντιστάθμισε τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου στην Κίνα.

Έτσι λοιπόν το Brent κερδίσει 2,8% στα 82,20 δολάρια το βαρέλι και το αμερικάνικο αργό είναι στα 78,3 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 2,65%.

Read Previous

Αύριο η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Βάρδα – Διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στο Χωριό των Χριστουγέννων

Read Next

Φορολοταρία: Κληρώνει σήμερα 100.000 σε 12 υπερτυχερούς

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *