Βρετανία: Εξετάζεται ο νόμος για το προσωπικό ασφάλειας σε περιπτώσεις απεργίας

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα καταθέσει σήμερα νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το οποίο οι βασικές δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να εξακολουθούν να παρέχουν ελάχιστες εγγυημένες υπηρεσίες στους πολίτες στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα απεργιών με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις, καθώς ο πληθωρισμός στη χώρα έχει φτάσει διψήφιο νούμερο και πλέον βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Νοσηλευτικό προσωπικό, πληρώματα ασθενοφόρων, εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους είναι μεταξύ των κλάδων που έχουν κηρύξει απεργίες.

Στο μεταξύ δεν υπήρξε κάποια πρόοδος στις συνομιλίες που είχαν χθες Δευτέρα η κυβέρνηση με τα εργατικά συνδικάτα.

Η κυβέρνηση του Συντηρητικού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ επεσήμανε ότι θα εξετάσει τα επίπεδα ασφαλείας τα οποία θα πρέπει να οριστούν για την πυροσβεστική, τις υπηρεσίες ασθενοφόρων και τους σιδηροδρόμους.

«Δεν θα αφαιρέσουμε ποτέ το δικαίωμα της απεργίας από τους εργαζόμενους, αλλά (…) όταν υπάρχουν απεργίες, η ζωή και η ασφάλεια πρέπει να έρχονται πρώτες και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να οριστεί ένα κατώτατο επίπεδο ασφαλείας», δήλωσε ο υπουργός Επιχειρήσεων Γκραντ Σαπς μιλώντας στο GB News.

Η ομοσπονδία συνδικάτων Trade Unions Congress χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αντιδημοκρατικό και μη εφαρμόσιμο, ενώ ζήτησε από τους βουλευτές να το απορρίψουν.

Το νομοσχέδιο θα αρχίσει να εξετάζεται από το κοινοβούλιο σήμερα και ίσως περάσουν μήνες προτού υιοθετηθεί. Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι, εφόσον βρεθεί στην εξουσία, θα το ακυρώσει.

Read Previous

Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία για τον 16χρονο που πέθανε στον ύπνο του

Read Next

Αυτό είναι το πιο σύντομο αεροπορικό ταξίδι στον κόσμο – Διαρκεί… 53 δευτερόλεπτα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *