Πότε πληρώνεται η τελευταία δόση Market Pass

Λίγες ημέρες απομένουν για τον τελευταίο γύρο πληρωμών του market pass που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 03/07 για τους δικαιούχους της άυλης ψηφιακής κάρτας. Συγκεκριμένα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι πληρωμές γίνονται στις άυλες κάρτες κάθε 3 του μήνα μέχρι και τον Ιούλιο.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι όσοι επέλεξαν κατάθεση σε λογαριασμό έχουν πληρωθεί όλο το ποσό και δεν έχουν κάτι άλλο να περιμένουν. Η άυλη ψηφιακή κάρτα του Market Pass χρησιμοποιείται σε POS που διαθέτουν τα Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ αγορών.

Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

-Ένα μονομελές νοικοκυριό θα λάβει 22 ευρώ

-Ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα θα πάρει 32 ευρώ

-Μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 32 ευρώ

-Μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 42 ευρώ

-Ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 42 ευρώ

-Ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 52 ευρώ

-Ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 62 ευρώ

-Ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 72 ευρώ

Τέλος, όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον εκλεγεί και στις 25 Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης του μέτρου μέχρι το τέλος του πληθωρισμού στα τρόφιμα.

Read Previous

Τα ονόματα για το νέο κυβερνητικό σχήμα – Εντός οι Πατρινοί Μαρινάκης και Αλεξοπούλου

Read Next

Ντομάτα: Από ποιες ασθένειες προστατεύει

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *