Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Υπογραφές με χαμόγελα στο Προεδρικό Μέγαρο

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν πριν από λίγο από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο που υπέγραψε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υπογραφών οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κατευθύνονται στα υπουργεία που αναλαμβάνουν για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου

Δείτε στιγμιότυπα από την στιγμή της προσέλευσης των στελεχών του νέου κυβερνητικού σχήματος- Φωτό:Intime.gr

 


Θα ακολουθήσει η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής των Υπουργείων, ενώ η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου στο Μαξίμου, είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη.

Οι υπουργοί, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, θα παραλάβουν φακέλους με τις προτεραιότητες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα και θα υλοποιηθούν στη διάρκεια της 4ετίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν αλλαγές αλλά και μετακινήσεις προσώπων σε όλα τα υπουργεία, ενώ το νέο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει 15 γυναίκες και 46 άνδρες, καθώς και αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα ως «κυβέρνηση σκληρής δουλειάς» προκειμένου να γίνουν πράξη όλες οι μεταρρυθμίσεις που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Μάλιστα από το Μαξίμου ξεκαθαρίζουν πως βασικός γνώμονας για το σχεδιασμό του νέου κυβερνητικού σχήματος ήταν η δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις αυξημένες προκλήσεις και όχι να τηρηθούν οι ισορροπίες.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

 

Read Previous

Ανακαλύφθηκε ο πρόγονος της ιταλικής πίτσας σε τοιχογραφία στην Πομπηία

Read Next

Υπουργείο Ανάπτυξης – Σκρέκας: Μέτρα για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο (28/06)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *