Υπουργείο Ανάπτυξης – Σκρέκας: Μέτρα για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο (28/06)

Μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο νέος υπουργός ΑνάπτυξηςΚώστας Σκρέκας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του από την υπηρεσιακή υπουργό Ελένη Λουρή.

Μιλώντας για το καλάθι του νοικοκυριού, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, είπε ότι μέτρα όπως αυτό θα συνεχιστούν αφού βοήθησε στην τιθάσευση του πληθωρισμού αλλά πιο αναλυτικά οι ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο (28.6.2023) από τον πρωθυπουργό.

Άλλωστε και ο ίδιος έθεσε ως προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης την καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Ο κ. Σκρέκας υπενθύμισε ότι ήταν υφυπουργός στο συγκεκριμένο υπουργείο το 2014, σε δύσκολες συνθήκες όπως είπε, και προσέθεσε ότι πάντα υπάρχουν θέματα να επιλυθούν, αν και η χώρα είναι σε τροχιά ανάπτυξης όπως φαίνεται από το πρώτο τρίμηνο που η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται βρίσκεται στις πρώτες χώρες μεγέθυνσης της οικονομίας της στην ΕΕ.

Αυτό όμως, συμπλήρωσε, πρέπει να συνεχιστεί για να προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

«Έχουμε πολλά θέματα να προωθήσουμε, όπως προσέλκυση νέων επενδύσεων, να επιλύσουμε προβλήματα στον πληθωρισμό και την ακρίβεια και να ενισχυθεί η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία» σημείωσε και προσέθεσε ότι η διευκόλυνση του επιχειρείν με τη μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας είναι ο δεύτερος στόχος και η ενίσχυση της βιομηχανίας, η τριπλή προτεραιότητα.

 

«Η Ελλάδα έχει βιομηχανία και ιστορία στη βιομηχανία και πρέπει να την βοηθήσουνε να επεκταθεί και να μεγαλουργήσει γιατί χωρίς παραγωγή στην χώρα δεν θα διασφαλίσουμε βιώσιμους όρους ανάπτυξης στο μέλλον» κατέληξε ο υπουργός.

Η απερχόμενη υπουργός Ελένη Λουρή ανέφερε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι στον πυρήνα της ανάπτυξης αλά και της προστασίας του καθημερινότητας του πολίτη και στην πρώτη γραμμή για τη μετάβαση της οικονομίας.

Οι υφυπουργοί Μάξιμος Σενετάκης κι η Μαρία Μάνη δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για την αποστολή που έχουν αναλάβει και αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών με νέες θέσεις εργασίας μέσα από νέες επενδύσεις.

Read Previous

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Υπογραφές με χαμόγελα στο Προεδρικό Μέγαρο

Read Next

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο και οι μπλε φάκελοι που θα μοιραστούν στους υπουργούς

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *