Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο και οι μπλε φάκελοι που θα μοιραστούν στους υπουργούς

Στις 11 το πρωί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε, θα είναι το πρώτο βασικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.  Παράλληλα θα περιγράψει και τους πρώτους στόχους της νέας κυβέρνησης κρατώντας τις πρώτες αποφάσεις για το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο πρωθυπουργός δεν θέλει να χαθεί καθόλου χρόνος και εκτός από τις οδηγίες που θα δώσει θα μοιραστούν και μπλε φάκελοι σε κάθε υπουργό που θα περιλαμβάνει τους στόχους που έχουν τεθεί σε κάθε τομέα.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, έχει ετοιμάσει ήδη τους μπλε φακέλους που περιλαμβάνουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα αλλά και τα νομοσχέδια που πρέπει να «τρέξουν».

Η ίδια στρατηγική είχε ακολουθηθεί και το 2019 όπου στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο οι τότε υπουργοί παρέλαβαν τους φακέλους τους και όλη την τετραετία το Μαξίμου παρακολουθούσε την πορεία υλοποίησης των στόχων που είχαν τεθεί.

Έτσι και τώρα στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα μοιραστούν οι μπλε φάκελοι με τον σχεδιασμό για κάθε υπουργείο με το στίγμα να δίνουν οι νέοι υπουργοί στις προγραμματικές δηλώσεις.

ρεαλ.γρ

Read Previous

Υπουργείο Ανάπτυξης – Σκρέκας: Μέτρα για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο (28/06)

Read Next

Σήμερα η μουσικοχορευτική – θεατρική παράσταση από τις Ροές “Δέντρο είχα στην αυλή μου” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *